sep 09

Na de vorige HTC Legend vraag en antwoord topic, waar veel reacties #1 (104) werden gegeven, openen we vandaag de tweede. Hieronder in het reactievak kun je jouw vraag stellen omtrent de HTC Legend, maar ook antwoord geven op andermans vragen. Zo kunnen we optimaal gebruik maken van de kennis die op dit Legend blog aanwezig is.

Gerelateerde berichten:

328 Reacties op “HTC Legend vraag en antwoord #2”

 1. Niko zei:

  Ik zag in het vorige vraag & antwoord topic veel vragen over het instellen van beltonen voor de telefoon of sms. Ik heb daarvoor een app gedownload, aRing (van mAPPn, Inc.), hiermee kun je elk geluid op je telefoon gebruiken als beltoon, voor alarm, notificaties en sms.

  1. Zet het geluid op de telefoon
  Weet niet goed hoe dit mogelijk is met een aparte (micro)sd kaart-lezer, want die heb ik zelf niet maar ik maak gebruik van dropbox op mijn pc en op mijn telefoon waardoor ik makkelijk bestanden kan overzetten.
  Ik heb tot nu toe alleen MP3-bestanden en WAV-bestanden gebruikt, die werken goed maar dat ik soms ook afhankelijk van hoe ze encoded zijn, over het algemeen zal dit geen problemen opleveren denk ik.
  2. Open aRing
  Je ziet hier een lijst met alle bijna alle geluiden die op je telefoon staan, als je op een bepaald lijst-item drukt begint het met afspelen en er verschijnen dan enkele opties.
  3. Druk op het geluid van je keuze
  Het geluid begint met afspelen en je ziet nu de opties, stoppen, edit en set as verschijnen.
  4. Druk op set as
  Als je hier op drukt kun je het geluid instellen als music, alarm, notification of ringtone (notification = SMS).
  5. Verlaat het programma
  6. Stel de verschillende geluiden in
  Ga naar het hoofdscherm, druk op de knop menu en kies instellingen, daar kun je onder geluid en weergave de standaard beltoon en het meldingsgeluid van de telefoon veranderen.
  Ga naar het hoofdscherm, druk op de tijd-widget, druk dan op het alarm-icoontje, bij het aanmaken of wijzigen van een alarm kun je zelf een geluid kiezen.
  Ga naar alle berichten, druk op de knop menu en kies instellingen, daar kun je het meldingsgeluid aanpassen.

  Niet alle geluiden worden in aRing weergegeven, daarom heb ik ook ringdroid gedownload van de app market, dit programma werkt ongeveer hetzelfde. Grootste verschil is dat je geen set as optie hebt maar een icoontje in de vorm van een floppy, het ouderwetse opslaan. Als je daar op drukt kun je het bestand opslaan als …

  Hoop dat mensen hier wat aan hebben.

 2. Juhet zei:

  Ik wil in de agenda van mijn Legend graag de herinnering voor een nieuw item standaard uitzetten, maar dat krijg ik niet voor elkaar. Iemand hier een oplossing voor?

 3. Maaike zei:

  Hallo,

  Ik zou graag mijn smsjes over willen zetten naar mijn pc maar ik kom er maar niet achter hoe dit moet?

  Kan een van jullie mij vertellen wat ik moet doen?

  Als ik de klantenservice bel wordt er verteld dat de Legend een automatische update maakt van de smsjes maar via mijn SD-kaart krijgt ik allerlei bestanden die ik niet normaal kan openen op mijn pc.

  Ik hoor het graag.

  Groeten,
  Maaike

 4. Rainier zei:

  @juhet

  Is mij ook niet gelukt. Ik heb nu een bestandje als beltoon een silent ringtone toegevoegd. Zonder geluid dus.

 5. Léon zei:

  agenda herinnering uitzetten!

  agend menu, meer, instellingen, instellingen voor herinneringen, melding instellen, hier heb je keuze uit drie opties
  - melding
  - statusbalkmedling
  - medling

  onderstand keuze “melding” is herinnering uit.
  tekst die hier bij staat is niet correct.

 6. Ary zei:

  Léon, bedankt!

 7. Reg zei:

  Waar precies download je het program aRing?

 8. g Hasselbach zei:

  onderste keuze melding zet inderdaad de herinneringen uit. Maar wel voor alle agenda punten, dus je kunt niet een bericht met een melding in je agenda hebben want dat werkt dan niet:(

 9. Reg zei:

  Ik lees op internet allerlei kreten over Froyo (Android 2.2) firmware; deze is er reeds voor de desire (en hoe… want gebruikers van desire zijn laaiend enthousiast over deze nieuwe Android versie).

  Maar wanneer zou deze firmware update ter beschikking komen voor ons; de Legend gebruikers?

 10. Reg zei:

  Er staat op youTube zelfs een filmpje over Android 2.2 voor de legend.

 11. Jos zei:

  Ik vraag me af hoe ik zeker weet of mijn internet verbinding via WIFI verloopt of via mijn mobiele provider. Als ik namenlijk via menu-instellingen-draadloosnetwerk, het wifi hokje aanvink, en het WIFI netwerk instel, krijg ik geen symbooltje voor Wifi in de statusbalk. Er verschijnt alleen het symbool “3G met de pijltjes” Zover ik weet betekent dit dat je internetverbinding via de mobile provider verloopt. Vergeet ik een instelling?

 12. pd0acs zei:

  Ik zag de oplossing al op:
  http://www.sygysweb.nl/htcforum/viewtopic.php?f=6&t=9&p=12#p12

 13. Patricia zei:

  Mijn man en ik hebben ieder een HTC Legend. Beide telefoons kunnen verbinden met de carkit, alleen bij die van mij lukt het niet om het telefoonboek in te laden. Beide telefoons hebben dezelfde firmware en de carkit heeft de nieuwste update. Uiteindelijk hebben we op mijn telefoon ook de laatste update gezet, maar geen verbetering. Weet het nu echt niet meer.

 14. reg zei:

  Patricia, elk legend heeft een eigen bluetooth adres; is er een verbonden met de carkit, dan is een 2e adres niet meer mogelijk. dan zou eerst het 1ste adres uit de carkit moeten worden verwijderd (carkit resetten) en vervolgens zal jouw telefoon wel gekoppeld kan worden; alleen dan weer die van je man niet.

  Er zijn carkitten die meerdere adressen aan kunnen; vraag mij echter niet welke.

 15. Patricia zei:

  Onze carkit (EGO Flash)kan 10 telefoons bevatten. Staan er op dit moment maar twee in. Ik heb die van mij ook al een aantal keren verwijderd. Zelfs allemaal verwijderd en opnieuw begonnen. In onze tweede auto (Parrot CK3100) gaat het wel prima en heeft mijn Legend wel een telefoonboek.
  Ik heb de Legend 2 maanden eerder gekregen dan mijn man. Toen gaf die van mij al problemen. Iedere keer ging probeerde hij muziek af te spelen. Ik zag dit op de display van de carkit. Toen hebben we een update gedaan op de carkit. Dit probleem was verholpen, maar nog steeds geen telefoonboek. Dus ik dacht dat mijn carkit niet compatible was met de HTC. Mijn man kreeg deze week de Legend en hij kon zonder problemen het adresboek inladen. Wij hebben de zelfde versie firmware.
  Ik hoop dat iemand een oplossing weet.

 16. Reg zei:

  Patricia, staan de accounts en synchronisatie instellen op beide foons wel hetzelfde? (via instellingen naar Acc & Sync gaan)
  Achtergrondgegevens en autom. sync dienen beide aangevinkt te staan.
  Eeventueel google account (gmail) aanmaken en aanvinken.

 17. Reg zei:

  Jos wrote: Ik vraag me af hoe ik zeker weet of mijn internet verbinding via WIFI verloopt of via mijn mobiele provider. Als ik namenlijk via menu-instellingen-draadloosnetwerk, het wifi hokje aanvink, en het WIFI netwerk instel, krijg ik geen symbooltje voor Wifi in de statusbalk. Er verschijnt alleen het symbool “3G met de pijltjes” Zover ik weet betekent dit dat je internetverbinding via de mobile provider verloopt. Vergeet ik een instelling?

  Reg answer:
  Zoals je het omschrijft zou de wifi moeten werken; zodra je namelijk wifi aanvinkt staat er direct onder met welk wifi punt je verbonden bent (mits bij wifi instellingen de juiste wpa code is ingegeven – die van je eigen wifi natuurlijk).
  VPN moet niet ingesteld staan, alsmede delen met je PC.
  Ook vliegmodus uitgevinkt.
  Jos, controleer of je deze aanwijzingen ook op je foon hebt. Grt. Reg

 18. Patricia zei:

  Hallo Reg,
  Volgens mij heb je het probleem gevonden. De telefoon van mijn man had een G-mail-account en ik niet. Maar nu komt het probleem: ik kan geen G-mail account toevoegen. Ik krijg een foutmelding, ik zou geen internetverbinding hebben en die heb ik wel. Uiteindelijk geeft de telefoon aan dat ik de klantenservice moet benaderen. Dit heb ik gedaan, maar dit zal even duren. Maar weet jij wat dit probleem is? Hij kan geen gegevens uitwisselen met de servers van Google, dit zou ook verklaren waarom hij geen adresboek kan uitwisselen met de carkit. Misschien weet iemand al de oplossing?

 19. Reg zei:

  Patricia, ik heb een google account aangemaakt via de PC; dan gaat het wel goed en nadien in de legend ingegeven.

 20. Patricia zei:

  Hallo Reg, bij mij werkte dit ook niet, maar ik heb het probleem met het google account opgelost. De carkit kan ik nog niet uitproberen omdat mijn man deze heeft. Ik had op internet gevonden als je bij de eerste installatie het Google-account niet instelt, dat er problemen kunen onstaan bij het later aanmaken van het google-account. De oplossing was het terugzetten van de fabriekstinstellingen. Vooraf wel een kopie gemaakt van mijn telefoonnummer op de sd-kaart. Ik heb dus nu de telefoon opnieuw ingesteld dus ook meteen het google-account (en niet achteraf). Dit ging prima. Ook zag ik nu dat ik, iets de vorige keer had uitgevinkt, namelijk dat had iets te maken met Google en GPS. Omdat ik het niet snapte heb ik dit uitgevinkt. Ik heb dit nu aangevinkt gelaten, dus straks laat ik wel weten of het gelukt is. Maar het google-account werkt nu wel.

 21. Reg zei:

  Patricia, gefeliciteert. Dat Google en GPS is als je locatie zogen. voor vrienden kenbaar wil maken; dwz dat iedereen van je vrienden kan zien op maps waar je ergens bent ha ha ha. Overigens kun je dat gerust aannemen ; je krijgt van Google namelijk (als het goed is) een bericht op je htc of je zichtbaar wilt zijn voor vrienden. Dat beantwoordt je gewoon met NEEN (als je dat niet wilt).

 22. Jos zei:

  Reg, ik heb inderdaad vliegmodus, delen met je PC en VPN niet aangevinkt. WEL aangevinkt is Gegevensverbinding. Zonder die aan te vinken heb ik sowieso geen internet verbinding. ondanks deze instellingen geen WiFi symbooltje in de statusbalk,

 23. Reg zei:

  Jos, dan zou ik het niet weten; als ik wifi aanvink komt automatisch dat symbooltje boven in de balk NAAST het G,#G of H symbool te staan (links ervan); als ik hem uitvink verdiwjnt hij weer

 24. Reg zei:

  Ik ben tot half 4 off-line

 25. Patricia zei:

  Hallo Reg,
  Te vroeg gejuichd. Heb nog steeds geen adresboek op mijn carkit. Pfff, weet het nu echt niet meer.

 26. Gerry Ranti zei:

  voor Maaike met vraag dd 14-sept-2010 over overzetten van sms-jes :

  * verbind jouw Legend met de kabel met jouw computer
  * kies voor optie ‘diskdrive’
  * opjouw pc-scherm verschijnt dan de inhoud van jouw sd-kaart
  * helemaal bovenaan zie je de map AdvanceSms
  * in de map zie je het bestand >Inbox.csv heb je nu je backup van jouw sms-jes

 27. Gerry Ranti zei:

  vervolg voor Maaike: de helft van mijn antwoord staat er maar op
  * csv is te lezen via excel als je die op je pc hebt
  * sla >inbox.csv< op op jouw computer met originele naam
  * heb je nu je backup van jouw sms-jes

 28. Gerry Ranti zei:

  HTC doet wel lang met oplossen v.e. bug m.b.t. leesbaarheid van bepaalde internat. telefoonnummers in Froyo voor o.a. Legend. Deze bug is het enige waardoor er nog geen firmdate voor Legend is. Nog een paar dagen te gaan en de beloofde firmwre-update in kwartaal-3 komt of komt helemaal niet omdat HTC nog zit te klooien met die bug

 29. Reg zei:

  @Gerry Ranti; is het dan wel een mogelijkheid de beta versie te installeren op de legend zoals die elders te downloaden staat; de file is echter kleiner dan 50 mb, terwijl Android 2.1 al 100 mb was; is het dan vertrouwd?

 30. GerryR. zei:

  Reg, zo technisch ben ik nu ook weer niet. Misschien dat er nog meer bugs zijn gezien het feit, dat het al zo’n 2 mnd windstil is vanuit hts/taiwan. Overigens is die bug-melding over telef.nrs. recent afkomstig v.e. htc-bobo richting een internat. android-site. Zelf zou ik het niet proberen laat staan aandurven om de door jou bedoelde beta uit te proberen. Anders waren er wel geruststellende reviews hierover verschenen op de site tweakers.net. Het enige wat er is gebeurd, is dat iemand in augustus/sept de Legend van binnenuit zo heeft aangepast dat hij draait op 2.2 zonder het resultaat goed op te hemelen. Zou het niet proberen, Reg.

 31. Patricia zei:

  Hallo Reg,

  Ik ben achter wat het probleem met mijn Legend en de Carkit is. Bij het overzetten van het telefoonboek naar de carkit gaan alleen de telefoonnummers over die op de SIM staan. De nummers die in de telefoon zijn opgelagen gaan niet over naar de carkit.
  Omdat ik geen nummers op de SIM had staan, kreeg ik ook geen nummers in het telefoonboek van de carkit. Ik wil eigenlijk gebruik willen maken van de telefoonnummers in het telefoonboek, want dan kan ik tenminste een foto erbij zetten en een langere naam.
  Weet jij waarom de telefoonnummers die in de telefoon staan niet overgezet kunnen worden naar de carkit?
  Anders moet ik alle nummers kopieren van de telefoon naar de SIM, maar ik kan de optie niet vinden. Ik kan ze per stuk wel kopieren, maar dan moet ik steeds de hele naam opnieuw intypen.

 32. Reg zei:

  Je wilt telefoonnummers uit het geheugen naar de sim terugzetten Patricia? Je simkaart is dus geheel leeg begrijp ik? Inderdaad, je kunt alleen exporteren naar de sd card (en importeren); je zou je tel geheugen naar sd card kunnen zetten; dan als hoofd telefoonboek je sim kaart kiezen (als dat kan) en dan weer importeren van de sd card. Maar ik ben bang dat dit niet werkt Patricia; het is ook maar een idee wat ik opper. Sorry, ik kan je hier niet mee helpen; persoonlijk gebruik ik altijd mijn simkaart als telef boek; de sim zit ook weleens in mijn andere foon (N900), zodoende hou ik de sim als hoofd opslag.

 33. ss. zei:

  heb een htc legend en heb hem op 5 augustus gehaald met een abonnement.
  en volgens bronnen krijgt de htc legend de update froyo. maar het is nu 28 september en heb hem nog steeds niet hoe zit dit????????.

 34. Reg zei:

  @ss
  Als je een 4-tal berichten terug (had) bladert had je je noodkreet kunnen besparen :(

 35. Bas Bakker zei:

  Beste allen,

  Ik denk de oplossing voor het probleem: het NIET kunnen toevoegen van Gmail accounts in android.
  Heeft me een paar uurtjes gekost maar hier is de omweg oplossing zonder je telefoon helemaal te resetten.

  Voeg je gmail account toe via de youtube app.
  Daarna ga je naar settings van je android > acounts en sync. En daar kan je ‘m nu gewoon instellen.
  tralala klaar. xD

  Groet, Bas

  note2HTC: Als je alle draadjes die over dit onderwerp gaan zou samenvoegen krijg je een heel erg dik boek.. en dit terwijl de oplossing zo eenvoudig is. HTC laat je klanten niet zo in de kou staan en schrijf hier gewoon een Q&A over.

 36. HJ zei:

  Ik heb net de legend in huis en ben aan het experimenteren op de wifi die ik thuis heb. Heb abo via vodafone maar die moet nog in gaan.
  Vraagje: waarom gaat mijn Lengend steeds, na ongeveer 5 minuten, steeds opnieuw opstarten en kom ik terug in het beginscherm?????

  Komt dat omdat mijn abo nog niet ingegaan is?

  Alvast thx

 37. HJ zei:

  Niemand antwoord?

 38. Reg zei:

  @HJ
  Misschien stel je je vraag op het verkeerde forum? Maar desondanks wil ik wel proberen je vraag te beantwoorden; het lijkt mij namelijk dat de Legend probeert om de zoveel tijd contact te maken met een eventueel aanwezig 3G of HSPDA netwerk en …. door het ontbreken daarvan ivm uw nog niet ingegaande abo daar niet in slaagt. En vervolgens ook niet terugkeert naar uw wifi netwerk.

  Ik zou als ik u was wachten met conclusies totdat uw internet netwerk operationeel is.

 39. HJ zei:

  @ Reg

  Thx voor je antwoord. Dat bevestigd mijn gedachte maar hoezo verkeerde forum?
  Ik stel toch een vraag over de HTC legend of zit ik nu op de samsung site :-)

 40. Reg zei:

  sygysweb-punt-nl/htcforum

 41. HJ zei:

  Sorry Reg maar op dat forum staat echt 0,0 aan info.
  Zijn wij dan de enige met dit toestel :-)

 42. Reg zei:

  @HJ, ik den inderdaad dat er niet veel zijn met de legend; je ziet er vrijwel geen posts over of, en dat kan natuurlijk ook is het een toestel zonder problemen.

 43. HtcLegend-S zei:

  Hoi,
  Ik vroeg me af hoe het kan komen dat mensen vaak klagen over dat ze me niet goed horen als ze met me praten. (Ze zeggen dat het lijkt alsof ik heel ver ben)

  Ik heb zelf gekeken bij instellingen etc. Maar zou het niet weten.

  Alvast bedankt.

 44. Reg zei:

  @HtcLegend-S, geheel onderin, naast de micro-usb aansluiting zit een minuscuul (langwerpig) gaatje; controleer eens of dat niet vol stof zit. Ook een manier om de kwaliteit van de microfoon te controleren is een videofilm opnemen of desgewenst een Apps genaamd VirtualRecorder uit de Market te downloaden en daar een paar geluids opnamen mee te maken. Is dat allemaal in orde of niet…

  Dan weet je wat meer of je de oorzaak bij jezelf moet zoeken of dat het bij de tegenpartij ligt.

 45. Robert zei:

  Hallo, Ik heb problemen met bluetooth. Het systeem in de auto communiceert niet met de telefoon. de melding op de telefoon is Helaas!
  De toepassing Instellingen (proces com.android.settings) is onverwachts gestopt. Probeer het opnieuw. Vraag is: Hoe kan ik de bluetooth weer activeren?

 46. Jasper zei:

  Hallo,

  Ik heb twee vragen:
  1. Komt Android 2.2 nu ook uit voor de Legend (oftewel krijgen we vroeg of laat een systeem-update naar 2.2?)
  2. Hoe kan het dat ik mijn trilfunctie wel voel als ik gebeld wordt, maar nooit maar dan ook echt nooit als ik een smsje/ping krijg? Ik heb hem een keer op tafel gelegd om het te testen en er is gewoon geen tril te bespeuren.. Terwijl ik het toch echt heb aangevinkt. Mijn zusje heeft de HTC Wildfire en heeft precies hetzelfde probleem.

  Best vervelend want ik houd er helemaal niet van om mijn geluid aan te hebben!

 47. HJ zei:

  Ben even met mijn voorgaande probleem naar verschillende shops gegaan om te kijken of ik een unaniem antwoord zou kunnen krijgen op mijn probleem.

  Het probleem is dat mijn mobiel na 5 minuten uitzichzelf uit valt en weer op gaat starten met als gevolg dat hetgeen waar je mee bezig was ook weg is en je weer terug komt in het hoofdscherm :-(

  De uitslag was dat de telefoon niet goed is en terug gestuurd moet worden….damn ik heb er nog niet 1x mee gebeld want abonement moet nog ingaan… Nu maar kijken hoe snel vodafone dit gaat oplossen.

  @ Jasper…check deze link ff en post even als het gewerkt heeft.
  http://www.sygysweb.nl/htcforum/viewforum.php?f=8

  succes

 48. Perry zei:

  @Reg : Ik wil net als maaike mijn sms overzetten op pc om ze af te drukken en las je antwoord wat te doen:
  1) verbind jouw Legend met de kabel met jouw computer
  2) kies voor optie ‘diskdrive’
  3) opjouw pc-scherm verschijnt dan de inhoud van jouw sd-kaart
  4) helemaal bovenaan zie je de map AdvanceSms
  5) in de map zie je het bestand >Inbox.csv heb je nu je backup van jouw sms-jes
  6) csv is te lezen via excel als je die op je pc hebt
  7) sla >inbox.csv< op op jouw computer met originele naam
  8) heb je nu je backup van jouw sms-jes
  Ik kom tot stap 4) maar dan heb ik wel allerlei mappen in het scherm staan maar geen map die AdvanceSms heet. Doe ik iets fout?
  Bedankt voor je reactie.

 49. GerryR zei:

  Perry, de tip aan maaike die ik een tijdje geleden gaf is inderdaad een beetje omslachtig. Je doet niets fout. Inmiddels heb ik een makkelijker veel eenvoudiger manier gevonden, nl. via een app. Haal van MarketPlace de app ‘SMS Backup’ binnen en installeer.
  Je zult wel een gmail-account hebben want : nadat je SMS Backup hebt geinstalleerd hoef je alleen maar op de button ‘backup’ te drukken en ….. jouw sms-je/al jouw sms-jes worden opgeslagen in jouw Gmail-account, waar inmiddels outpomatisch de map ‘SMS’ is aangemaakt. Lees je daar jouw sms-jes na, dan zie je dat de lay-out van je sms-jes super is, nog mooier dan op jouw cellphone. succes ……….

 50. Perry zei:

  @GerryR.
  Bedankt voor je supersnelle reactie, ga er direct mee aan de gang :-)
  (sorry dat ik je naam fout had…)

 51. Reg zei:

  HJ, jouw post naar Jasper…check deze link ff en post even als het gewerkt heeft.
  http://www.sygysweb.nl/htcforum/viewforum.php?f=8

  is niet aan te bevelen aangezien het hier een beta betreft!

 52. Reg zei:

  Jasper, ik heb je de vorige keer verkeerd begrepen; ik dacht dat je bedoelde dat wifi uitviel na 5 minuten, NIET dus dat je hele telefoon uitviel en resette…

  Dan zou je inderdaad de fout in de hardware vand de telefoon moetn zoeken en is er maar een oplossing : terug naar waar die vandaan komt.

 53. christiaan zei:

  hoi,

  wanneer ik een conversatie open bij mijn berichten, zie ik altijd het oudste berichtje het eerst en moet ik elke keer helemaal naar beneden scrollen. iemand een oplossing?

 54. Reg zei:

  Om ruimte te (be)sparen verwijder ik altijd berichten ouder dan een week; op deze wijze blijven ook steeds de nieuwe berichten bovenaan binnen komen. Misschien een optie voor je?

  Als de gebruikte ruimte te vol wordt ontvang je ook geen nieuwe berichten meer; dat risiko loop ik liever niet namelijk.

 55. Reg zei:

  @christiaan, wat sms berichten betreft, heb je de standaard instellingen al eens teruggezet?
  1. Kies icoon berichten
  2. Druk ‘menu’ op je htc legend
  3. Kies daarin “instellingen”
  4. Druk dan weer op “menu”
  5. Kies “standaard instellingen terugzetten”

 56. christiaan zei:

  Dat heb ik geprobeerd maar werkt helaas niet. Het probleem is ontstaan na de laatste update, een poos geleden.

 57. HtcLegend-S zei:

  @christiaan: Ik maak nu gebruik van een andere sms app…. Dat is ook een manier.

  @Reg: Ik heb gecontroleerd, en inderdaad het ligt aan mij. Geluid is niet optimaal (door microfoon dus), want geluid is normaal wel gewoon goed, als ik muziek luister etc. Ik hoor een ruis en datgene wat ik opneem lijkt heel ver weg….

 58. Bas Bakker zei:

  @ reg
  Ik gebruik ook een ander sms progje.
  Zoek eens in de marked op:
  http://nl.androlib.com/android.application.com-handcent-nextsms-jCzz.aspx
  is gratis en heel erg mooi.

 59. christiaan zei:

  Handcent heb ik ondertussen, maar wil gewoon de normale gebruiken. Moet toch mogelijk zijn.

 60. Reg zei:

  Christiaan, wat voor update dan? Het blijft toch gek want bij mij staan de nieuwste datum (en ook de tijden) altijd bovenaan; zowel bij gmails als bij sms. En op mijn toestel is de firmware bijgewerkt tot op vandaag; (jammer genoeg nog geen Android 2.2) ;)

 61. Arjen van Trigt zei:

  Ik krijg tegenwoordig vaak de melding dat het geheugen van mijn telefoon vol loopt. Dan gooi ik er weer wat apps af, maar ik heb helemaal niet de indruk dat ik veel apps op mij telefoon heb. Kun je apps ook op de SD-kaart zetten? En hoe kun je een goed overzicht krijgen van wat je geheugen bezet houdt?

 62. Dick zei:

  Ik heb een game (mazeoid) op mijn legend die ik ook graag op een andere legend wil zetten, echter niet meer in de market, en ook de website doet het niet meer, snap het even niet

 63. Suzanne zei:

  Ik heb een heel vreemd probleempje met het internet op mijn HTC. Ik heb wel verbinding en em mail doet het ook, maar als ik op de browser wil gaan en een site intik blijft het wit. Geen foutmelding of iets dat de site niet bestaat. Weet iemand er een oplossing voor?

 64. jesse zei:

  ik heb geen internetabonnement op mijn legend
  dus internetten kost veel geld
  hoe kan ik internet uitzetten
  zodat ik zeker weet dat ik geen geld aan satellieten, updates en webbrowsers uitgeef
  dus weet iemand dat?
  alvast bedankt

 65. Bas Bakker zei:

  @jesse zei:23 oktober, 2010 om 00:28

  hoi,
  - Klik op Menu
  > Instellingen
  > Draadloos en Netwerken
  > Mobile Netwerken
  > Namen Toegangspunten (APN’s)
  Daar vind je de mobiele Toegangspunten
  Klik die van jou provider aan en pas de APN naam aan. (type er bijvoorbeeld iets achter) bv. portalmmm.nl > portalmmmbuitengbruik.nl

 66. Reg zei:

  Author: Suzanne
  Reactie:
  Ik heb een heel vreemd probleempje met het internet op mijn HTC. Ik heb wel verbinding en em mail doet het ook, maar als ik op de browser wil gaan en een site intik blijft het wit. Geen foutmelding of iets dat de site niet bestaat. Weet iemand er een oplossing voor?

  @Suzanne, heb je DUAL wel aan staan bij internet verbindingen?

 67. Tara zei:

  Hallo mensen!
  ik zit met een probleempje, en zie dat hier al veel mensen zijn geholpen dus ik probeer het ook maar eens. Ik heb mijn HTC Legend sinds juli. Ik sms eigenlijk maar met 2 mensen (de rest verwijder ik meteen),dus heb nu 2 grote threads met berichten.1 van 1000 berichten en 1 van 2500 sms berichten (ik weet het, schandalig veel). Nu merk ik dat hij sloom wordt met het openen van de threads, en ik wil graag alle berichten verwijderen. Als ik dit doe, blijft je wel zien dat de berichten worden verwijderd (je ziet een soort ronddraaiend schijfje), maar dit blijft uren doorgaan. Hij blijft maar doorgaan met verwijderen, ik heb hem laatst 2 uur laten lopen en de thread van 1000 berichtjes was nog steeds niet verwijderd.
  Hoe kan ik op een snelle manier al mn berichten verwijderen?

 68. hj zei:

  Bij mij werkt het verwijderen gewoon.

  Als ik mijn sms berichten open via mijn icoon dan druk ik vervolgens op menu en daarna op verwijderen. Als het goed is zijn daarna alle berichten verwijderd.

 69. hj zei:

  Misschien kan iemand mijn vraag beantwoorden?

  Mijn 1ste legend had een software fout en moest terug worden gestuurd.

  Nu zie ik dat ik een dunne vlek in het midden van het scherm heb.
  Het lijkt alsof een kleine waterdruppel op het scherm is uitgesmeerd.

  Toestel heb ik nu een week in bezit en ben erg zuinig op mijn spullen!
  Toestel is niet gevallen en heeft natuurlijk ook niet in het water gelegen.

  Ik heb het toestel in een rubbercase en er zit een bescherming over het scherm.
  Ik heb het filt verwijderd maar krijg de vlek niet weg.

  Ik heb eerlijk gezegd geen zin om toestel weer te retounere want ben ik hem weer kwijt en vorige keer kon ik mijn instelling ook niet meer terug zitten op mijn tel :(

  Hebben meer mensen hier last van?
  Wat nu te doen?

 70. HJ zei:

  Oke ben bang dat is dus weer mijn toestel moet gaan terug sturen.
  Dit nu de 2de keer en heb die dingen niet langer dan 1 week in bezit :-(

  Zou iemand mij kunnen uitleggen, op een eenvoudige manier, hoe ik het makkelijkste mijn intellingen, apps en contacten zou kunnen opslaan op mijn laptop zodat ik die later weer kan terug zetten ??????

  Vorige keer is het namelijk mislukt !!!

  Heel veel thx

 71. Reg zei:

  Maak een backup van de sd card; of haal die eruit als je hem terug brengt. Daarop staan immers alle instellingen mits u automatische backup ingeschakeld hebt staan op de legend.

 72. HJ zei:

  Bedankt voor je snelle reactie Reg,

  Probleem is waarschijnlijk dat ik waarschijnlijk alles terug zou moeten sturen…dus ook de sd card..

  Misschien stomme vraag maar hoe maak ik een backup van mijn SD en zet die op mijn laptop. En hoe zet ik die vervolgens weer terug op een nieuwe tel?

 73. Reg zei:

  1e Domme vragen bestaan niet ;)
  2e Met een Micro SD adapter; als je die niet hebt kun je het best (en goedkooptst) een nieuwe sd card van 1 GB kopen (hoger mag ook natuurlijk); deze zit in vrijwel 100% van de gevallen verpakt met een adapter welk dan past in een All-In gleuf van je laptop of destop pc.
  3. via de verkenner (in windows) sleep je vervolgens de inhoud heen en weer.

  4. Ook een olossing is domweg ZONDER sd card inleveren voor reparatie; is zelfs wenselijk want vaak krijg je hem, als je hem MET inlevert ZONDER terug en heb je zelfs geen verhaal bij de winkel.

 74. HJ zei:

  Reg…alweer thx voor je snelle reactie,

  Ik heb mijn mobiel met een USB verbinding gesynchroniseerd en heb ook voor de zekerheid een eigen HTC map gemaakt op mijn hardeschijf en daar de bestanden ingestrokken.
  Maar toen ik de tel weer terug kreeg lukte het niet om het weer terug te zetten.
  Kon mijn contacten ook helemaal niet meer terug vinden :-(

  Als ik nu de sd kaart er uit haal en bij een nieuwe Legend weer terug stop..denk je dat mijn instellingen dan weer automatisch worden geresed.

  Alweer thx..

  Ps hoe lang is de gemiddelde levens duur van een Legend… Bij mij duurd het helaas niet langer dan 7 dagen dus wil erg graag wweten hoe ik alles weer kan terug zetten :-)

 75. Reg zei:

  Ik heb de mijne vanaf 30 maart en hij is nog als nieuw.

 76. Reg zei:

  Hij is niet waterdicht; als je er een keer mee belt in de regen is ie kapot; het water dringt naar binnen via de 3.5mm oortelef aansluiting of zelfs via het rubber afsluitkapje aan de onderzijde.

  Als je op een nieuwe legend de sd card plaatst moet je tevoren (let op: tevoren dus) de autom backup uitschakelen; doe je dat niet dan verspeel je je gegevens op de sd card.

  Na plaatsen sd card kies je in instellingen menu backup terugzetten; heb je dat gedaan dan mag je de autom backup gerust weer aanzetten (aanvinken).

 77. Reg zei:

  Ook een backup maken van je sd card is een “must”; immers verpruts je de backup handeling dan kan je je sd card weer opnieuw laden met de gegevens op je pc en het vrolijk, als het moet tietallen keren opnieuw gaan proberen… ;)

 78. HJ zei:

  @Reg mijn Legend is amper buitengeweest en heeft dus ook geen regen gezien :-)

  Ik heb net klantenservice gebeld en moet, omdat ik het toestel langer dan 7 dagen heb, ter reperatie opsturen.

  Voor dat ik hem opstuur haal ik idd even de SD card er uit.

  Nu maakt de telefoon steeds een update dus kan ik er dan vanuit gaan dat alle info op de kaart staat en kan ik hem dan nu verwijderen?

  Wanneer ik een nieuw tel heb dan moet ik dus eerst de telefoon opstarten zonder Sdcard maar uiteraard wel met de Sim.
  Dan krijg ik de schermen allemaal te zien die ik moet doorlopen om de instellingen zoals e-mail, facebook enz enz in te stellen.
  Ik neem aan dat ik dat eerst moet instellen…toch?
  En daarna zet ik automatisch backup uit…toch?
  Vervolgens druk ik de SDcard in mijn nieuwe toestel en ga dan naar instellingen en zet automatisch bachup weer aan…toch?

  Is er iets dat ik over het hoofd heb gezien?
  Ik hoor het graag van je want dan kan ik morgen (zaterdag) het toestel weer opsturen…

  Alvast Thx

 79. scooter zei:

  Goedemiddag,

  Ook ik heb het probleem dat ik telkens de melding krijg telefoongeheugen raakt vol. Heb inmiddels bijna al mijn apps verwijderd om ruimte te maken, maar zag dat mijn mail 148 mb in beslag neemt, al mijn accounts verwijderen brengt geen oplossing en blijft 148 mb geheugen in beslag nemen.
  Heeft iemand ook dit probleem of weet hier een oplossing voor?
  Alvast bedankt,
  gr,Scooter

 80. wanda zei:

  sinds gisteravond staat er een vreemd symbool op mijn telefoon. naast mijn wifi symbool. ik heb geen idee wat het betekent. het zijn 2 driehoekjes boven elkaar met een > teken ervoor. Weet iemand wat dit betekent?
  nog een vraagje: ik heb een video gemaakt een via mail verstuurd. sindsdien is ie beschadigd, kan de telefoon hem niet meer afspelen. Weet iemand hoe ik dit kan repareren?

 81. Bas Bakker zei:

  @wanda. Ik denk dat dat je bluetooth symbooltje is

 82. Reg zei:

  Als de video is beschadigd tijdens het verzenden zelf (overigens wel vreemd) kan die niet meer gerepareerd worden.

 83. Ramon van der Luit zei:

  Hallo allemaal,

  Ik heb iets heel doms gedaan denk ik, het volgende: ik heb per ongeluk alle contacten van mijn simkaart afgehaald, alle contacten die er nu nog in staan zijn voorzien van een afbeelding(een donker hoofd ofzo. Het rare is dat wanneer ik een smsje wil versturen alle contacten er wel in drievoud in staan ook weer met zo’n hoofdje. Heeft iemand voor mij de goude tip hoe ik dit weer ongedaan kan krijgen en hoe ik mijn contacten weer terug krijg op mijn sim kaart. Heb de handleiding gelezen maar ik kom er niet uit. Voor de rest een top telefoon. Groeten Ramon

 84. Alfons zei:

  Ik heb het volgende probleem. Om mijn uitgaande server te kunnen instellen, mooet ik naar -instellingen, -Draadloos en netwerken, -Mobiele netwerken,
  -Namen toegangspunten, maar dan loopt hij vast met de mededeling: De toepassing Instellingen (proces com.android.settings) is onverwachts gestopt. Probeer het opnieuw. Maar ja, ik kan proberen wat ik wil, het blijft zo.
  Wie kan me helpen?

 85. Bas Bakker zei:

  Kan de market in komen alleen staan bij downloads niet alle apps die ik gedownload heb.
  Ik zie wel de apps staan waar voor ik betaald heb maar de rest ontbreekt atm.
  Ben ik de enige of zijn ze gewoon met de market bezig?

 86. Femmy zei:

  Weet iemand hoe je het standaard berichten programma uit doet? Ik gebruik die namelijk niet omdat elk nieuw smsje onderaan komt te staan en je dan steeds naar beneden moet scrollen.. Als iemand daar een oplossing voor weet nog beter, maar ik heb nu Handscent SMS, maar krijg dan dus steeds twee keer hetzelfde smsje, in beide programma’s één keer..
  Dankjewel!

 87. Bas Bakker zei:

  @Femmy: In je standaard programma notificaties uitzetten

  Dat is alles wat je moet doen.

 88. Reg zei:

  @Femmie, ik heb al eerder gehoord van de klacht van nieuwe sms onderaan; vreemd, want bij mij kwamen ze toch altijd bovenaan in beeld. Ik denk toch dat je dat bij instellingen kunt aanpassen.

 89. Femmy zei:

  Ohja! Het is gelukt. Ik wist niet dat je ook alleen dat uit kon zetten. Dankjewel!

 90. Sanne zei:

  Ik zie standaard programma notificaties niet staan. Waar kun je dit uitzetten dan?

 91. Kevin zei:

  Heb het volgende probleem:
  Als ik een sms krijg terwijl ik druk ben en deze snel even lees dan blijft er een 1 bij berichten staan, om dit weg te krijgen moet ik de hele geschiedenis van die naam openen en helemaal naar beneden scrollen(bedankt nieuwe update!) om hem weg te krijgen, weet iemand hoe je dit makkelijker kan doen?

 92. Henk zei:

  Goedendag allemaal,

  Ik wil mijn Legend gaan gebruiken als afstandsbediening voor mijn Sonos muziekserver.
  Voor de Iphone zijn hier al applicaties voor.
  Weet iemand of die er ook al is voor de Legend.

 93. Reg zei:

  U had dan wellicht beter uw keus kunnen laten vallen op een Linux computablet, de N900

 94. Irma zei:

  Hallo,

  Ik het de htc legend nu een half jaar in bezit.
  Ik ben er erg tevreden over.
  Alleen heb ik net voor de zomer een update gehad, wat de telefoon zelf aan gaf.
  Sinds deze update komen de smsjes onderaan binnen.
  Als ik bijvoorbeeld als 30 smsjes van iemand hebt, en deze smst mij opnieuw,
  dan komt deze onderaan te staan.
  Wil ik het smsje lezen, dan moet ik eerst langs de vorige smsjes heen scrollen.
  Vrij vervelend als je veel smsjes hebt van iemand.
  Nu heb ik al bij de instellingen gekeken, en van alles geprobeerd.
  Maar niets wil.
  Weet iemand hoe ik dit het kan veranderen?

 95. Reg zei:

  @Irma: In je standaard programma notificaties uitzetten; indien je in dit topic met CTRL-F zoekt naar sleutelwoord “sms” gezocht had, had je het ook zelf reeds kunnen ontdekken.

 96. joris stam zei:

  Hallo,

  Ik heb een probleem.
  Ik heb laatst een systeem update gehad en heb die ge update , duurde pittig lang,
  maja toen het klaar was kwam ik er achter dat ik geen mobiel netwerk icoontje (3g)
  meer in beeld had en ging proberen om op internet te komen en er was geen verbinden meer . ik heb gelijk htc op gebeld en ik moest de batterij er uit halen en opnieuw starten als dat niet lukte . dat heb ik gedaan . maar nog steeds geen mobiel netwerk . toen kwam ik er achter dat bij me -namen toegangspunten- geen APN stond en heb met toestelhulp van t-mobile een nieuw apn aangemaakt ( had ik al een keer eerder gedaan toen ik het toestel kocht) dat is helemaal gelukt en die staat nu op t-mobile die apn maar nog steeds geen verbinding .Ook heb ik hem daarna nog een paar keer aan en uit gedaan . Opslot heb ik me telefoon terug gezet naar fabrieks instelling ( erg jammer want was een back-up vergeten te maken . maar dat is niet het ergste het ergste is dat ik nog steeds geen mobiel netwerk heb , en ik heb t-mobile ook nog opgebeld en daar stond gewoon dat ik mobiel netwerk moest hebben en die raden me aan htc op te bellen , maar ik dacht vraag het hier nog eventjes
  Kunnen jullie me nog tips geven wat ik moet doen en controleren .

  Mvg joris stam

 97. HJ zei:

  @ Reg of iemand anders die antwoord kan geven.

  Ik heb de tel weer terug gekregen en alles gedaan wat je zei..zie hier onder:

  “Na plaatsen sd card kies je in instellingen menu backup terugzetten; heb je dat gedaan dan mag je de autom backup gerust weer aanzetten (aanvinken).”

  MAAAAR ik kan de instelling “backup terugzetten” niet vinden!!

  Waar vind ik dat? Thx

 98. HJ zei:

  Kan iemand mij vertellen waarom ik geen kopstuk “privecy” hen staan tussen mijn instellingen. Ik ga dus met de knop menu naar instellingen maar heb geen “privecy” tussen de gegevens staan???

 99. Bas Bakker zei:

  @HJ
  Niets aan de hand denk ik. Ik heb er ook geen privecy tussen staan…

 100. HJ zei:

  Vandaag ook de Legend van mijn vrouw geupdate en nu is idd ook op haar tel de instellingen veranderd en staat er geen privecy meer bij.

  MAAR hoe moeten we nu, zie mijn eerdere vraag, de sd-gegevens terug zetten?

 101. Nonja zei:

  Hallo,
  Mijn telefoon heeft kuren, doet zo ineens de sd kaart niet meer. De kaart eruit gehaald en terug geplaatst gisteravond,nadien alles weer oke. Maar vanmorgen hetzelfde, wat nu te doen? Wie weet raad? De tel. wordt soms ook erg warm, vanaf het begin dat ik hem heb[maart] is dit normaal, of is dit de oorzaak??

 102. Laura zei:

  Sinds ik mijn Legend geupdate heb, sorteert hij mijn berichten van oud naar nieuw. Heel irritant. Om berichten te lezen moet ik dus of helemaal naar beneden scrollen, of alles steeds wissen. Eerste was dit niet zo, maar ik kan geen instelling vinden om dit terug te zetten. Weet iemand hoe dit wel moet?

 103. Reg zei:

  @Laura, het beste is nooit geen updates in te laden. Mogelijk kun je je oude software terugzetten; opstarten als root is de oplossing. Vermocht het niet (meer) kunnen terugbrengen naar de winkel en laten herstellen is dan een optie?

 104. Martin zei:

  HJ
  klik op de applicatie zoeken (blauw icoontje met witte g) , klik dan links boven op scherm op een zelfde “g” e n klik vervolgens op instellingen (groen tandwiel). Vervolgens in zoekbalk het woordje “privacy” klikken. Je komt dan weer terecht op privacy.
  Lekker handig…………..

 105. ALK zei:

  @Reg, Bij staat er geen notificatie tussen bij mijn standaard SMS programma. waar kan ik dit vinden?

 106. JAW zei:

  Dag folks

  sinds vandaag eindelijk in bezit van me htc legend, eerste probleem dat opduikt
  “uw simkaart staat geen verbinding met dit netwerk toe”
  en dan zo juist
  reageert de hele mobiel niet meer!!!
  geen een knop doet nog iets en heb dus ook alleen maar een zwart scherm :S

  heeft iemand hier voor ook maar enige oplossing voor.

  Gr
  JAW

 107. Bas Bakker zei:

  @JAW
  het helpt als U verteld welke stappen U al heeft genomen.

  Heeft u de accu al uit de telefoon gehaald en weer terug geplaats? om te beginnen..

 108. sjoerd zei:

  zelfde probleem als velen hier, mijn oudste smsjes krijg ik als eerste te lezen, vervolgens moet ik helemaal naar beneden scrollen voor het nieuwe smsje. Dit probleem heb ik sinds de update.

  Iemand enig idee hoe dit te verhelpen, zonder hulp van een nieuwe applicatie?

 109. Laura zei:

  @sjoerd. Ik heb nu sinds een paar dagen de nieuwste update, en daarbij is het verholpen. Helaas in berichten wel stuk trager geworden

 110. angela zei:

  hoe komt het dat ik gratis kan smsn vanuit mijn htc naar een ander nummer en ander model van een mobiel

 111. Reg zei:

  Dat ga je toch niet aan de grote klok hangen, klokkenluider ????

 112. Monique zei:

  49.GerryR zei:

  8 oktober, 2010 om 21:58
  Perry, de tip aan maaike die ik een tijdje geleden gaf is inderdaad een beetje omslachtig. Je doet niets fout. Inmiddels heb ik een makkelijker veel eenvoudiger manier gevonden, nl. via een app. Haal van MarketPlace de app ‘SMS Backup’ binnen en installeer.
  Je zult wel een gmail-account hebben want : nadat je SMS Backup hebt geinstalleerd hoef je alleen maar op de button ‘backup’ te drukken en ….. jouw sms-je/al jouw sms-jes worden opgeslagen in jouw Gmail-account, waar inmiddels outpomatisch de map ‘SMS’ is aangemaakt. Lees je daar jouw sms-jes na, dan zie je dat de lay-out van je sms-jes super is, nog mooier dan op jouw cellphone. succes ……….

  Hai GerryR, sorry dat ik zo binnen kom vallen. Ik wil graag een backup op mijn laptop maken van mijn smsjes. Nu heb ik gezocht op market, en de SMS Backup + van Jan Berkel geinstalleerd. Dat is goed gegaan. Mijn Legend vraagt dan om verbinding te maken, ik krijg dan: A browser window will oper, prompting you to log into Gmail to grant SMS Backup+ acces to your emails.

  Maar verder dan dat kom ik niet :( Ik log in, daarna blijft het scherm wit… (als ik het hele adres in de browser op de laptop tik krijg ik te zien: Google accounts :Invald token)

  Zou jij me misschien verder kunnen helpen?

  Alvast zeer bedankt!
  Groetjes, Monique

 113. Charina zei:

  Hoi Hoi,

  Ik heb sinds een paar dagen een issue met mijn HTC Legend. Wanneer ik mijn berichtenreeks open van één bepaald persoon, opent die vanaf het allereerste bericht met deze persoon en niet op het recentste smsje. Ik moet dus helemaal naar beneden scrollen, wil ik het smsje kunnen lezen die deze persoon gestuurd heeft. Je kan nagaan, dat wanneer ik een stuk of 1000 smsjes met een bepaald persoon heen en weer gestuurd heb dat je er gek van word. Voorheen had ik hier geen last van. Ik weet niet of ik onbewust iets met de instellingen heb gedaan of dat ik het weer terug kan zetten? Ik hoor graag een antwoord.

  groetjes

 114. Bas Bakker zei:

  @Charina
  lees de hele draad eens.. had je het andwoord nu al geweten.

  *tip zoek op: sms

 115. Bas Bakker zei:

  en antwoord is met een T.
  sry maar de D en de T straan heel dicht bij elkaar op mijn toetsenbord. ;)

 116. Reg zei:

  Als men zo graag sms’jes bewaard waarom dan niet om een brief via de post? Brieven kun je gemakkelijk bewaren in een schoenendoos bijvoorbeeld waarbij de laatste brief altijd bovenin ligt; reuze gemakkelijk!
  Maar om nu duizend sms’jes op je telefoon te bewaren; mens wat bezielt uwes?

 117. ramon zei:

  Hallo allemaal,

  Ik heb deze vraag al eens op deze site gezet maar helaas nog geen antwoord mogen ontvangen. Komt die nog een keer. Ik ben nu enige tijd in het bezit van een legend (super app.) maar door mijn onkunde had ik op een gegeven moment mijn telefoon/sms lijst 3 keer in mijn telefoon staan en nu helaas niet meer op mijn simkaart. De nummers die er teveel op stonden (dubbel) heb ik inmiddels verwijdert, maar hoe krijg ik al mijn tel nummers weer op mijn simkaart. Het zal misschien heel simpel zijn maar mij lukt het niet. Alvast bedankt Ramon.

 118. Kevin zei:

  Klopt het dat sinds de nieuwe update mijn hele woordenboek verdwenen is en ik alleen nog de raarste woorden in mijn woordenboek heb staan(engels vooral) hoe kan ik dit verhelpen?

  Ook heb ik het probleem dat als ik een nummer bel, het scherm op zwart gaat en ik niet meer terugkan, dit heb ik ook pas sinds de nieuwe update.

 119. HJ zei:

  @ Kevin…

  Dat heeft niets met de update te maken.

  Check je toetsenbord. Naast de spatiebalk kun je voorkeur spelling in verschillende talen instellen. Is onwijs handig voor buitenlandse contacten.

  Je scherm gaat op zwart om energie te besparen.
  Dat doet het toestel vanzelf wanneer je hem rechtop zet (dus naar je oor
  brengt). Wanneer je je toestel weer plat houdt dan krijg je het scherm weer terug.

  Succes

 120. Mathijs zei:

  Sinds ik vorige week de update naar android 2.2 heb doorgevoerd kan ik helaas geen gegevensverbinding meer maken. Wanneer ik het vinkje bij instellingen aanklik blijft er continu staan “bezig met inschakelen”. De verbinding wordt niet meer gelegd…

  Herkent iemand dit probleem en is er wellicht iemand de een oplossing heeft?

 121. Robbert zei:

  Mensen die problemen met internet hebben(proces com.android.com) hier de oplossing!

  ga via instellingen naar applicaties, zoek internet(onder het 3e vakje), reset daar alles. Dit hielp bij mij ook.

 122. Peter zei:

  Ik heb een harde rest gedaan van mijn Legend, backup van mijn gegevens stond aangevinkt. Volgens de HTC site worden ook de SMSjes gebackupped, alleen als ik nu mijn berichten open is de SMS historie verdwenen. SMSbackup is geen optie omdat die alleen de bestaande smsjes backupped. Hoe krijg ik mijn oude smsjes terug in mijn telefoon?

 123. Rein zei:

  tijdens het synchroniseren met de pc/outlook geeft ie de melding:
  verbonden met usb-foutopsporing.
  vervolgens kan is htcsync niet vinden…….irritant.
  heeft iemand een tip?

 124. Astrid zei:

  Ook ik heb het probleem met mijn smsjes dat de oudste bovenaan komt. En ook ik kan het standaardprogramma/notificaties niet vinden. Wat ik ook heb na de laatste update, is dat als ik de telefoon opstart, de melding krijg dat dat de simkaart gewijzigd is. Ik moet dat dan steeds instellen. Kan iemand helpen?

 125. Rein zei:

  blijft bij een reset wel alle ingevoerde info intact?

 126. Mathijs zei:

  @Astrid, ik had precies hetzelfde probleem, maar heb toen een nieuwe update uitgevoerd waardoor het probleem werd opgelost. Onder instellingen, telefoon kun je kiezen voor systeemupdate. Ik hoop dat dit helpt.

 127. Astrid zei:

  @Mathijs, het heeft geholpen! Dank!

 128. etienne zei:

  ik ben in het bezit van een htc legend,
  ik kreeg het laatst voor elkaar om de auto turn functie toe te passen op het bureaublad scherm en ook op het menu..(het scherm draait automatisch mee over de breedte) ik krijg het alleen niet weer voor elkaar.
  weet iemand mischien hoe dit moet?

 129. Rein zei:

  synchronisatieprobleem is opgelost:
  de helpdesk gaf aan dat ik de firewall moest uitschakelen.

 130. kat zei:

  Beste mensen,

  Ik heb feitelijk alleen maar problemen sinds de update. Super traag en loopt constant helemaal vast. Minstens 2x reboote op een dag.

  Ik had wel nog een vraag, ik kan sinds de update niet verbinden met mn pc, heb alle verbindingsopties geprobeerd maar krijg niks te zien op mn pc.

  Weet iemand een oplossing?

 131. Rein zei:

  KAT: verbindingsproblemen:
  firewall staat ook uitgeschakeld? de helpdesk gaf dit aan en ook in het laatste magazine stond dat de firewall meestal de oorzaak is van dit probleem

 132. HJ zei:

  Weet iemand wat nu precies de app “advanced task killer” doet?
  Het kuiken zou er voor moeten zorgen dat de batt langer mee zou moeten gaan maar ik merk er nog weinig van?

  Bovendien vind ik dat groene kuiken links in beeld onhandig want denk steeds dat ik een Whatsapp bericht heb ;-)

  Moet ik verder nog iets instellen zodat het wel gaat werken?

 133. Manon zei:

  Ik heb een vraag over de SMS bij android. Ik ben op zoek naar een app die de ontvangen en verzonden SMS apart weergeeft (inbox en sent items). Deze staan nu door elkaar. Ik heb handcent al geprobeerd, maar ook deze geeft ontvangen en verzonden smsjes door elkaar weer. Weet iemand een app die dit doet? Ik ken alleen SMS manager, maar dit heeft weer als nadeel dat smsjes met te veel lettertekens niet compleet weergeven worden (en soms krijg ik een force close).

 134. Lieke zei:

  Als ik ideeën (met trema) intik in een bericht gaan er 90 tekens van de sms af! Hebben jullie dit ook??
  Als ik een e met een trema gebruik dan werkt de telling ineens niet goed, ofzo. Voorlopig maar zonder leestekens schrijven…

 135. co zei:

  Hallo iedereen, ik heb de Legend nu een week in huis, maar kan iemand mij vertellen hoe het scherm(toetsen)blokkering werkt.?
  Telkens als ik hem uit de case neem druk ik per ongelijk ergens op het scherm en begint hij automatisch te bellen of te sms-sen dat vind ik zeer iritant.
  Kan iemand mij helpen. alvast bedankt.

  Co.

 136. Maaike zei:

  Hai allemaal,

  na de nieuwe update kan ik geen email meer ontvangen via mijn Legend. Ook kan ik niet meer op de Android Market. Hij geeft aan dat er een fout opgetreden is en ik het later opnieuw moet proberen.

  Ik kan wel emails versturen en ook gewoon op internet surfen.

  Heeft iemand van jullie een idee wat het probleem zou kunnen zijn?
  Het lijkt mij dat het niet de firewall is want dan zou ik toch ook niet op internet kunnen?

  Ik hoor het graag!

  Groetjes,
  Maaike

 137. Manon zei:

  @co: 1x heel kort op de aan/uit knop drukken, dan springt hij op toetsblokkering. Hij springt ook automatisch op toetsblokkering als je de telefoon even niet meer gebruik. Hoe lang dit duurt voordat hij op deze blokkering springt kun je zelf instellen: menu–>instellingen–>beeld en dan de optie tim-out scherm.

 138. Robert zei:

  Alle apps die ik op mijn legend heb staan (betaalde) kan ik deze ook overnemen en op een nieuw toestel zetten zonder weer voor deze app te moeten betalen??

 139. Bas Bakker zei:

  @Robert
  ja, de gekocht apps/spellen zitten aan je google account gelinkt.

 140. Robert zei:

  Bas dank je.
  Nog een vraag: ‘t geheugen vd telefoon is vol maar op de sd kaart nog genoeg ruimte, nu was ik een app aan ‘t binnen halen en met ‘t installeren gaf hij aan dat er niet genoeg ruimte was. Hoe kan ik nu de app op mijn SD kaart zetten!

 141. Celine zei:

  Ik heb sinds een paar dagen problemen met de batterij van mn Legend. Waar ik mn telefoon na de Froyo update makkelijk 48 uur op één volle batterij kon gebruiken, is hij nu na 14-15 uur leeg, terwijl ik hem amper heb gebruikt. Voorbeeld: gisteravond opgeladen, vannacht heeft hij naast mn kussen gelegen, en toen ik vandaag opstond moest ik hem acuut aan de lader hangen, want hij had nog maar een paar procent over. Hij was op dat moment welgeteld 14 uur van de lader af, en ik heb hem niet gebruikt.

  Zoals gezegd, ik heb hier pas sinds een paar dagen last van, en heb geen idee waar het door kan komen. Heb de laatste dagen geen nieuwe apps geïnstalleerd ofzo. Heeft iemand een idee??

 142. Reg zei:

  Naar waarschijnlijkheid draaien er op de achtergrond nog programma’s mee; die zorgen dan voor een hoog batterijgebruik. Oplossing: download in op de market een zogen. Applikaties Killer; er zijn vele variaties van en elk heeft zijn eigen (on)gemakken. Kies er eentje en Kill de ongewenste applikaties.

  Het verdiend aanbeveling dit, nadat je eens een applikatie opstartte regelmatig te doen.

 143. Celine zei:

  App killer heb ik al lang (hoewel er heel wat mensen zijn die het niet met je eens zijn hierover en zeggen dat het niet nodig is) en gebruik ik ook.

  Het is me wel opgevallen dat apps als facebook, twitter, skype, aandelen en nieuws vanuit het niets opstarten en updaten, ondanks het feit dat ik dit zelf heb uitgeschakeld – als ik instel dat ze niet mogen updaten, dan zou dit toch ook gewoon niet mogen gebeuren of ben ik nou gek?

  Maar dan nog kan ik me niet voorstellen dat dit het hele probleem is: van alleen in rust op de achtergrond draaien en één keer per uur even online kijken voor evt. updates kan ik me niet voorstellen dat mijn batterijcapaciteit van 50 naar 14 uur gaat, vooral omdat in de praktijk het scherm toch nog altijd de grootste slurper blijft en ik dat niet eens aan heb gehad ‘s nachts.

 144. Marleen zei:

  Vandaag de nieuwe update geinstalleerd, maar nu zegt ie steeds dat ik de SDkaart veilig kan verwijderen. Als ik dan mijn foto’s wil bekijken, zegt ie doodleuk dat er geen kaart in zit. Heb hem al 3 keer erin en eruit gedaan, helpt allemaal niks… Iemand een oplossing??

 145. HJ zei:

  Even een vraag voor het buitenland?.

  Wat moet ik doen om er zeker van te zijn dat alle internet, updates, enz en andere instellingen niet open blijven staan als ik in het buitenland ben?

  Is alleen het indrukken van de aan/uit knop en vervolgens het uitschakelen van de internet voldoende?

  Is het gebruik van wifi dan wel mogelijk als ik bijvoorbeeld in het buitenland in cafe, vliegveld of Mc zit?

  Ik hoor het graag want zit natuurlijk niet te wachten op een dure rekening :)

  Alvast thx

 146. Pietje Puk zei:

  een gsm zonder internet meenemen

 147. HJ zei:

  Aan dat antwoord hem ik natuurlijk helemaal niets.

  Is ongeveer op het zelfde niveau als:

  hoe schakel je internet op je mobiel in?: blijf thuis achter laptop zitten

  Hoe maak ik een foto:? koop een foto toestel

  enz.enz enz. :-(

  Heeft iemand anders wel normaal antwoord…thx

 148. jos zei:

  beste mensen ik heb een probleem mijn htc legend staat in het engels ( hoewel dit niet zo een groot probleem is) zou ik toch willen dat ik de nederelandse menus enzo heb.
  de htc komt van een ander land en heeft dus geen nederlands.
  weet er iemand hier een oplossing op , of waar ik de nederlandse software kan downloaden?

  gr

 149. Marije zei:

  Vandaag heb ik een systeemupdate uitgevoerd. Als ik nu op internet wil geeft de telefoon aan dat de applicatie internet onverwachts gestopt is. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem??

  Alvast bedankt!

 150. HJ zei:

  @Jos ga naar menu > instellingen > taal en toetsenbord > selecteer taal
  En nu maak hopen dat Nederlands er tussen staat.

  XXXXXXXXXX vraagje XXXXXXXXXXXXXXXX

  Ik heb whatsapp op mijn mobiel en heb schermverlichting op 10% staan.
  Als ik niet ben maar wel met 4 verschillen contacten beetje watsapp dan is mijn batterij na 8 uur alweer helemaal leeg. Dus van 100% is de batterij in 8 uurtjes leeg !!! Toestel is maar 3 maandjes oud en ik weet hoe ik om moet gaan met het opladen.

  Collga heeft ook een legante en die is na 8 uur nog maar 15% van zijn batterij kwijt !!!

  Wie herkent dit probleem en wat kan ik doen?

  Thx

 151. sanya zei:

  ik heb mijn telefoonnummers op mijn simkaart staan maar hoe zet ik die over naar mijn telefoongeheugen?
  ik kom er niet uit hoe het moet om de htc wildfire

 152. Sena zei:

  INTERNET (explorer): “Onverwachts gestopt”

  Heeft iemand nog meer ideeën???
  @Robbert Heb al twee keer mn data verwijderd, maar het probleem komt weer terug. Het is dus een korte oplossing en ik ben niet zo amused om steeds alles weer te restoren

  @Rein Dual in de zin van; beide netwerkmodussen GSM & wcdma aan? (dat is dus niet het probleem).

  Onder (mijn-) lokatie probeerde ik ‘Draadloze netwerken gebruiken’ uit/aan te zetten. Bij opnieuw instellen geeft hij de zelfde melding als bij het internet
  Ik heb echt alles doorgespit, maar kom er gewoon niet uit

  >>wat zie ik over het hoofd???

 153. changsharpee zei:

  Hi,

  Ik heb een sms toon gedownlaod en deze staat in het mapje muziek maar ik kan deze niet selecteren als beltoon voor ingekomen smsjes. Hoe doe ik dit?wat doe ik verkeerd? HELP!

 154. Robert zei:

  @changsharpee, probeer de toon vanuit je app meteen aan de sms toon te kopelen. app openen naar gewenste toon gaan en deze dan toewijzen.

 155. Tom zei:

  Hey,

  Ik heb de HTC Smart en ondanks mijn 8 gig geheugenkaart zegt hij opeens dat het geheugen vol is en kan niet eens meer een sms’je sturen wat moet ik hieraan doen? ook synchroniseren met de computer lukt niet want hij zegt dat alle categorieën uit staan maar kan ze ook niet aan zetten!?

 156. sandor kleinen zei:

  Sinds gister een HTC legend, nog geen 12 uur later ligt hij in de kast.
  Wat moet je met 2 GB als er niks opgezet kan worden. laat staan 32 GB.
  Eerst maken ze me geil met alle snufjes op dat ding en nu kom je erachter dat het er typisch geweldig uitziet maar het voor de klote niet werkt.

 157. Reg zei:

  Ho ho, er zit een sd kaartje in, die kan je toch groter kopen (tot max 32 gb) en via de usb kabel is dat geheugen prima te vullen met een PC; je kan inderdaad alleen niet in het besturingssysteem komen, maar waarom zou je?

 158. Rob zei:

  Legend geeft aan dat het telefoongeheugen bijna vol is, terwijl er bijna niets op staat. Slechts 3 apps. geen muziek en maar enkele foto’s en drie korte filmpjes (minder dan 2 minuten per stuk)Als het goed is slaat hij dit soort zaken toch op het sd-kaartje op(?)
  Wat kan zo veel ruimte in beslag nemen?
  Volgens de instellingen is het beschikbare telefoongeheugen nog geen 19mb.

  Groet, Rob

 159. Wilkojan Vegter zei:

  Ik heb nu ongeveer 9 maanden mijn HTC Legend.
  maar ik heb nu rechts onderin het scherm stof zitten. Wat moet ik doen om dit te voorkomen en heb ik hier ook garantie op?

  groeten wilkojan

 160. Reg zei:

  Als het stof onder het glas is dan hoort dat daar niet; ik zou hem mooi inleveren bij je leverancier met een stevige klacht erbij. Uiteraard valt zoiets onder garantie/

 161. Kirby zei:

  Hallo,
  Ik heb een probleem met mijn contacten en hoop dat iemand mij kan helpen.
  Ik heb sinds kort al mijn contacten geexporteerd naar mijn google acount zodat ik altijd een back up heb. Als ik nu naar contacten ga zie ik daar tot mijn verbazing niets meer staan (als ik daar naar menu -> weergeven –> dan zie ik bij google dat ik 85 contacten daar in heb staan. en die selecteer ik dan ook) toch krijg ik niets te zien. Ik zie wel contacten bij de Groepen tab. Maar daar heb ik niks aan omdat mijn Whatsapp de nummers op deze manier niet herkent. Alvast bedankt!

 162. Wilkojan Vegter zei:

  ik heb naar het bedrijf gebeld waar ik mijn mobiel heb besteld.
  en zij dat er stof onder mijn scherm zat.
  waarop ze antwoorden dat ik er zuiniger mee moest zijn want dit is onmogelijk
  terwijl ik altijd een hoesje om mijn mobiel is en hij is nog schade vrij geen 1 krasje

 163. tom zei:

  hallo ik heb (met trots) een htc legend maar naa dat ik een keer me sd kaart voor iets anders gebruikt heb staat er sd kaar voorbereiden echt al 3 dagen

  gevolg:htc super sloom. internet vreiwel niet te gebruikeb pleas help

 164. Reg zei:

  tom, dat riekt naar een beschadigde sd card; heb je al een andere sd geprobeert?

  probeer de beschadigde sd opnieuw te formateren; het wil in 1% van de gevallen weleens lukken, anders zul je echt een nieuwe sd moeten gaan kopen.

  ps
  verwissel sd card alleen indien batterij is verwijderd (en dan nog tot 10 tellen) (voor het geval dat je dit nog niet wist)

 165. Marijn zei:

  Ik laad mijn telefoon altijd ‘s nachts op, hierbij ligt hij vaak naast mijn hoofd, waar ik hem ook als nachtklok gebruik. Bij bureaubladklok kun je zo’n klokje aanvinken waarbij je scherm dan zo’n klok wordt..

  Gisteren was mijn telefoon al eerder leeg, en had ik hem dus ook al eerder opgeladen. Toen ik echter dat klokje aanzette, merkte ik dat hij na 30 seconden uit ging en dat de telefoon vergrendeld raakte. Toen ik hem in het stopcontact stopte gebeurde dit niet!

  Kun je ergens aanvinken dat hij ook gerust aan mag blijven zonder dat hij in het stopcontact hoeft te zitten?

 166. Nic zei:

  Nou heb ik weer iets appart wat ik nergens kan vinden… Nadat ik gebeld word valt mijn scherm uit, kan wel door praten maar kan niet ophangen en het scherm is zwart. Krijg hem niet meer tevoorschijn. Als ik hem weer op stroom doe doet hij het weer gewoon. Zo gauw als er iemand beld en ik opneem gaat hij weer op zwart. RAAR! Heeft iemand dit ook gehad, is er een oplossing voor gevonden?

 167. Amy zei:

  ik heb ook een vraag hoe krijg je foto’s van de htc wildfire op de computer krijgen ? want met het kabeltje doet het niet daarvoor !

  weet iemand een antwoord ?

 168. kapitanovic zei:

  Hoe zet ik een trema op me htc telefoon

 169. Robert zei:

  @kapitanovic de letter waar een trema op moet komen gewoon inhouden! trema staat dan in de rij erbij.

 170. Carlo zei:

  Hallo,

  als ik mijn scherm aanraak, verschijnt er 9 van de 10 keer het melingsscherm:
  Vodafone geen meldingen.
  Hoe kan ik dit voorkomen?

 171. rene zei:

  Hallo
  heb een vraag
  heb Wave Secure op de telefoon in gesteld maar heb hem uit gezet dus weer aan gezet maar vraagt nu om een code de gene die de code kreeg toe gestuurd praat ik niet meer mee en krijg de telefoon niet meer aan weet iemand hier een oplossing voor
  vrg
  rene

 172. Anne zei:

  Hallo,

  Ik heb een probleem met mijn HTC Wildfire.
  Ik kan mijn foto’s niet op mijn laptop zetten.
  Weet iemand hoe dat wel kan?
  Een reactie zal fijn zijn.

  Alvast bedankt,

  Anne

 173. Robbert zei:

  Hoi, Bij mijn Htc Legend geeft ie wel aan dat ik gekoppeld ben met mijn bluetiooth contact personen, alleen hij geeft geen naam weer! Iemand enig idee..?

  Robbert

 174. HJ zei:

  Hoe maak ik een aparte FOTOALBUM aan waar in ik mijn privé foto s kan zetten?

 175. Babette zei:

  Beste allemaal,

  Ene Alfons heeft deze vraag al gesteld maar er is geen antwoord op gekomen, dus probeer ik het nogmaals gezien in hetzelfde probleem heb.

  Ik heb het volgende probleem. Om mijn uitgaande server te kunnen instellen, moet ik naar -Instellingen, -Draadloos en netwerken, -Mobiele netwerken,
  -Namen toegangspunten, maar dan loopt hij vast met de mededeling: De toepassing Instellingen (proces com.android.settings) is onverwachts gestopt. Probeer het opnieuw. Maar ja, ik kan proberen wat ik wil, het blijft zo.

  Ik hoop dat er nu wel iemand is die kan helpen.

  Groetjes,
  Babette

 176. michelle zei:

  hey hallo,

  ik heb op mijn whatsapp een keer een berichtje gehad van iemand waarvan ik zijn telnr had gewist en daarna ook het whatsapp berichtje omdat ik dacht die spreek ik toch nooit meer, maar nu ben ik dus dat telnr kwijt terwijl ik eigenlijk nog met hem wil praten, weet iemand hoe ik en of ik uberhaupt nog wel mijn history die al gewist is terugkan halen? want ik baal er echt van dat ik dat nr nu niet meer heb :(

  groetjes michelle

 177. Hup zei:

  Ben sinds 4 wkn in bezit van een HTC legend.
  Abonnement loopt via mijn werkgever, met een afspraak over eigen prive gebruik.
  tot mijn verbazing werd ik deze week geconfronteerd met de eerste afrekening.
  totaal gebruik meer dan 400 euri’.

  Zover ik zelf kan beoordelen internetopties nog bijna niet eens gebruikt.
  er zit een piekdag (4 april 2011) met een kostenpost van 230 euri’s.

  hoe is dit te verklaren?
  graag reactie.

 178. annemarie zei:

  Hallo,

  Ik heb een groot probleem met het opladen van mijn legend. Hij laadt namelijk niet meer helemaal vol. Maar tot 1 streepje eraf. Terwijl ik’m zelfs een hele nacht eraan laat. Hij laadt soms ook niet op maar dan moet ik even morrelenmet de stekker en dan doet hij het weer.. heel irritant! Wat moet ik hiermee?

  En de software Htc sense valt regelmatig helemaal uit, dan start hij de software helemaal opnieuw op. DIt is erg vervelend. Ik heb alle mogelijke updates gehad op mijn Htc. Ik ben er al mee naar de belcompany geweest, die zeiden dat ik via de computer een Htc-programmatje moet downloaden wat de telefoon weer update. Maar ik zou niet weten hoe of wat voor programmatje?

  Zou iemand mij hiermee kunnen helpen?

  Liefs

 179. annemarie zei:

  Voor de mensen met problemen van het geheugenkaartje, dat had ik ook namelijk.
  Hij geeft aan dat de telefoon vol is, niet de geheugen kaart.

  ga naar instellingen, dan naar applicaties. En dan naar applicaties beheren.
  Je klik op de applicaties die je naar je sd kaart wilt zetten en klik op het knopje: overzetten naar SD.

  overigens kan niet elke applicatie naar de SD kaart.

 180. Michael zei:

  Hallo,

  wat is er als mijn terugknop (dat pijltje ) het niet meer doet?

  mvg

 181. Patrick zei:

  Heb de Legend nu 5 maanden, en sinds een week werd mijn SD kaart (8GB) niet meer herkend. Legend aan/uit zetten, SD-kaart eruit/erin hielp niet. Gelukkig had ik de HTC Hero nog, daarop werd SD-kaart wel weer herkend. Toen geformatteerd en alle muziek er opnieuw opgezet. SD-kaart weer in HTC Legend geplaatst, en nu wordt kaart ook daar herkend… Voor een paar minuten. Nu krijg ik de melding weer ‘Plaats een SD kaart’. Zomaar opeens. Heeft iemand soortgelijke instabiliteitservaringen met de SD-kaart, en hoe kan ik het probleem oplossen?

 182. Reg zei:

  Dit lijkt mij meer een contact probleem; de sd card maakt slecht contact dunkt mij. Heb je de mogelijkheid een andere sd card te proberen?

 183. Reg zei:

  Eventueel contacten in de htc legend reinigen met watte-staafje gedept in zuivere alcohol (by drogist verkrijgbaar) en doe dat uiteraard geheel stroomloos met de accu losgekoppeld.

  Daarna enige tijd wachten tot de alcohol geheel verdampt is.

  Beslist geen andere reinigings vloeistof gebruiken zoals wd40, benzine ed.

 184. Robby zei:

  Hoe krijg ik in mijn sms berichten het laatste bericht bovenaan (van nieuw naar oud)
  Nu staat het oudste bericht bovenaan, dit is erg irritand want nu moet ik steeds naar onder scrollen om mijn laatste bericht te lezen.
  Anybody???

 185. Patrick zei:

  Over mijn laatste probleem: Het lag aan de SD card; de nieuwe van 16GB word wel herkend ;-)

 186. JH zei:

  Ben zeer tevreden over m’n Legend, heb één klein probleempje. Email van een vewijderde account kom iedere keer weer terug in de in box. Heb via webmail en via m’n desktop (pop3 dus) alles leeg gehaald, maar op de legend komen de mailtjes weer terug. Als ik deze mailtjes aantik om te lezen of te verwijderen, dan komt er een foutmelding dat het prog moet worden afgesloten. Dit gebeurt dan ook. Krijg het niet voor elkaar om de mail te verwijderen. Wellicht via de achterkant (de database) ofzo?? Iemand een oplossing?

 187. Floortje zei:

  Mijn HTC Legend heeft na een update ineens mijn sms berichten in verkeerde volgorde gezet. Nu moet ik bij sommige contacten meer dan 1000 smsjes naar beneden scrollen om de nieuwste sms te lezen.
  Hoe krijg ik mijn smsjes weer in de goede volgorde?
  Van nieuw naar oud?
  Kan iemand me helpen???

 188. yoram zei:

  Mijn telefoon (HTC legend android 2.2) staat ingesteld op mijn oude google-account. Deze gebruik ik niet meer en het is erg vervelend als ik alleen mijn oude mails op mijn telefoon krijg. Op de HTC site zeiden ze dat ik deze alleen kan veranderen als ik de telefoon door middel van een harde reset terug zet naar de fabrieksinstellingen. Is dit echt de enige methode? Of is er toch een andere manier?

 189. Reg zei:

  @yoram
  één van de manieren zou zijn een nieuw google account aan te maken en daarop je htc legend in te stellen.

 190. Marco zei:

  Hallo,
  Ik heb een probleem met de GPS van mijn legend. Het GPS signaal is (onregelmatig) vaak weg (lees elke paar minuten). Het maakt niet uit of dit op de grote weg is of in de bebouwde kom.
  Kan me niet herinneren dit probleem in het begin ook te hebben gehad.
  Heeft iemand de oplossing of hier ook last van?

 191. Ad zei:

  wie kan mij helpen met het android probleem op mijn legend.
  ik heb wel wat gelzen over een update, maar als ik niet op internet kan kan ik ook geen update uitvoeren.

  is dit te verhelpen of de legend in de prullebak gooien en een nieuwe telefoon kopen

 192. Nicole zei:

  Hallo,

  Ik kan geen You tube filmpjes afspelen met mijn HTC Legend!
  Wie heeft hier nog meer last van?
  Hij opent een filmpje,maar blijft dan ‘de video laden’ . Dan stopt het en staat er elke keer ; Kan deze video niet afspelen!
  Wat moet ik nu?

  Met vriendelijke groet, Nicole

 193. patrick zei:

  Hallo,
  De onderste knoppen van mijn legend beginnen al snel stuk te gaan.
  IS dit een meer voorkomend probleem? En zoja, wordt dit veel erger of is de ervaring dat het allemaal blijft werken?
  Groeten,
  Patrick

 194. Reg zei:

  Volgens mij ben je de eerste die hiervan melding maakt, het beste is dus acuut naar de winkel zolang je nog garantie hebt en omruilen voor een andere of reparatie.

 195. patrick zei:

  Geeft htc niet actijd zelf garantie voor dit soort fouten? IK had ooit een andere htc en die bleef maar stuk gaan, ze hebben hem 3 keer gemaakt!

 196. René zei:

  In reactie op Patrick:

  Ik heb het zelfde probleem, vooral met de Back ( <– ) knop

 197. patrick zei:

  ik de home knop en back en de zoekknop gaat juist omhoog :s

 198. Natascha zei:

  Hallo,

  Ik heb nu een jaar lang HTC Legend en nooit problemen gehad. Maar sinds een maand heb ik geen bereik meer en geeft hij ‘beperkte dienst’ aan.
  Weet iemand hier toevallig een oplossing voor?

 199. Reg zei:

  Natascha, heb je geprobeerd de simkaart eens opnieuw te plaatsen? Vaak zijn de contacten slechter geworden en herplaatsen van de sim kan dan een oplossing zijn. Zitten de rubber kapjes nog op hun plaats en maken ze contact met de diverse contactpunten?

 200. Daan Wildenberg zei:

  Hallo,

  Ik heb net een nieuwe HTC Legend Phanthom Black aangeschaft en moet heel erg wennen, aan alles! Ik maakte veel gebruik van mijn agenda functie op mijn vorige mobiel (de LG GW 300), nu probeer ik via bluetooth mijn agenda afspraken over te zetten naar mijn HTC maar dat werkt niet zoals het hoort.

  Ik ontvang wel een Vcalendar bestand, maar de HTC importeert dit niet door naar mijn agenda. Er staat wel steeds: ”De gebeurtenis is geimporteerd’, maar kijk ik vervolgens in mijn agenda, dan zie ik niks!

  Kan iemand me helpen, begin nou al genoeg te krijgen van mijn nieuwe mobiel!

  Groeten

 201. Natascha zei:

  Ja, ik heb de simkaart er al eens opnieuw ingedaan, geen resultaat. Maar ik mis wel dat beschermende ‘klepje’ dat er voor zit (weet even niet hoe dat heet). Heeft dat er misschien mee te maken ofzo?

 202. Sigrid zei:

  Hallo, heb sinds een paar dagen de htc wildfire. Irriteer mij alleen mateloos aan de datum die zo groot in je scherm staat. Vervelend als je een leuke foto wil plaatsen. Heb al veel geprobeerd maar krijg het niet weg.
  Heeft iemand de oplossing?

 203. daniel van leusen zei:

  Hallo,

  Sinds kort kan ik met de origineel geleverde USB-kabel en met andere passende USB-kabels geen foto’s meer uploaden. Verbinden met pc in de telefoon staat op discdrive ingesteld, maar het vragenscherm op de computer verschijnt niet meer. Opladen werkt wel. De computer geeft soms aan dat de USB-kabel geen juiste hardware detecteerd o.i.d.

  Wat kan ik eraan doen zodat ik wel weer foto’s e.d. kan uploaden.

  Akvast bedankt,

  Daniel

 204. daniel van leusen zei:

  Hallo,

  Sinds kort kan ik met de origineel geleverde USB-kabel en met andere passende USB-kabels geen foto’s meer uploaden. Verbinden met pc in de telefoon staat op discdrive ingesteld, maar het vragenscherm op de computer verschijnt niet meer. Opladen werkt wel. De computer geeft soms aan dat de USB-kabel geen juiste hardware detecteerd o.i.d.

  Wat kan ik eraan doen zodat ik wel weer foto’s e.d. kan uploaden.

  Alvast bedankt,

  Daniel

 205. Reg zei:

  Daniel, dit lijkt mij een PC probleem. Gezien namelijk dat de htc nog gewoon laadt via de usb kabel. Naar waarschijnlijkheid staat het autom. herkennen van een externe, verwisselbare disk in je PC uitgeschakeld. Dit zou je ook nog kunnen testen door een usb stick op je pc aan te sluiten en kijken of ie die wel nog herkend.

  Configuratiescherm -> systeembeheer -> computerbeheer -> schijfbeheer -> htc telefoon -> eigenschappen en daar autom opstarten weer activeren.

  Dit doe je met de telefoon via usb aangesloten op je pc.
  Succes

 206. Reg zei:

  Daniel, een kleine toevoeging nog: het is uiterst belangrijk dat je de usb kabel “direct” op de usb aansluiting aansluit het dichts bij het moederbord (printplaat van de pc) en beslist NIET via een externe HUB (een zogen. verdeelblokje). Deze opmerking nav je opmerking dat de pc af en toe de usb hardware niet herkend. Vermocht je echter met een laptop of netbook werken dan wordt het moeilijker; immers, welke usb poort zit het dichts bij het mobo? Het gebruik van een laptop wordt niet voor niets vaak afgeraden bij usb verbindingen met je telefoon. Daar is dus weinig aan te doen.

 207. Mathijs zei:

  Mijn legend leest geen sd kaarten meer, ik ben al naar de winkel geweest en die wist ook niet wat het is. ik heb al 2 nieuwe sd kaarten geprobeerd in de winkel maar dat werkte niet en een paar oude die ik al had, maar niks werkt. Weet iemand wat dit is of heeft iemand dit al eens meegemaakt?

 208. Mathijs zei:

  @Nic ik heb dat ook altijd maar als ik m dan beweeg doet hij het weer

 209. davut zei:

  ik heb mijn htc legend nu al 2 maanden en snap nog steeds niet hoe ik er muziek er moet opzetten!! ik heb de usb kabel en het werkt prima!! maar telkens weet ik niet hoe ik er muziek er op moet zetten ik probeerde bijna alles maar het had geen nut.
  we hebben thuis geen draadloze systeem zoals speedtouch of zo. ik gebruik hem eigenlijk nooit voor internet maar ik heb wel Vdownloader om het erop te zetten
  maar hoe zet ik het erop

 210. Reg zei:

  @davut, maar dat is als het volgt; je hebt een werkende usb kabel zeg je, dus dan sluit je je Legend via usb kabel aan op de pc. Vervolgens open je (voor het gemak en de uitleg) 2 verkenners op de pc, eentje waar de muziek staat die je wil kopiieren en de andere op de sdcard op je telefoon. Maar naar eigen wens desgewenst een eigen map aan maar je kan ook gewoon de map SOUND (op de Legend) openen.
  Vervolgens markeer je de nummers op de pc en sleep die het andere venster in. Zo moeilijk kan het toch niet zijn.
  Ik veronderstel dat je wel weet hoe je een verkenner op de pc opent? Ik doe dat zelf altijd met Windows-E toetsen namelijk en blader dan (eventueel via “mijn computer” naar de gewenste drive en map waar de muziek staat.

  Wat betreft geen wifi thuis; jammer hoor want dat kost je via 3G natuurlijk behoorlijk extra data wat niet nodig zou zijn.

  Vdownloader? Wat is dat?

 211. Reg zei:

  Oja @savut, nog ff dit: na het overzetten van muziek eerst de usb verbinding (rechtsonder op de pc) afsluiten voor je de usb-kabel los haalt; hou mij ten goede; vaak gaat het wel goed maar op een dag BLAAS je je sdcard voorgoed de prullebak in als het een keer fout gaat met dat ontkoppelen en haal beslist de verbinding nooit los wanneer het kopieer proces loopt.

 212. Reg zei:

  Ik zoeklen naar vdownloader in android market, maar dat is er niet. Vdownloader is een programma voor PC om filmpjes van YouTube op te nemen.

  Voor vragen daarover moet je niet op een HTC Legend forum zijn natuurlijk… ;)

 213. davut zei:

  Het werkt niet, telkens als ik het erheen sleepte of kopiëerde dan verwijdeder ik veilig de usb van de legend. en dan ga naar muziek dan staat er niks dan ga ik naar ringtones staat ook niks. dan zoek ik het gehele mobiel door en vind hem nergens!
  ik deed alle stappen die jij zij maar het lukte steeds niet

 214. Reg zei:

  @davut, als het overzetten een stopbordje oplevert dan betekend dat dat de sdcard niet toegankelijk is. Ben je in staat deze te vervangen door een ander? PS. Trek wel de batterij los voor je de sd card wisselt.

 215. Julia zei:

  Ik zit erover na te denken om een htc legend te kopen maar ik heb 1 vraagje: is de htc legend ook geschikt als vervanging van je ipod touch?

 216. Reg zei:

  Met diverse software (apps) kun je zowel in genre als in mappen structuur MP3 afspelen; voorwaarde is wel dat je een sd card erin koop met voldoende ruimte. Qua speelduur zal de htc legend je niet teleurstellen tov ipod.

 217. Lee zei:

  Hallo lui,
  Hoe kan ik zorgen dat na een foto maken, automatisch de foto op de SD kaart wordt gezet, en niet zoals nu op de telefoon….na een x-aantal foto’s heb ik het telefoon geheugen vol…wie o wie heeft antwoord ???

 218. Reg zei:

  Standaard gaan foto’s direct naar de map DCIM op de sd-card, als dat bij jou niet gebeurt kan het twee dingen betekenen:
  1. De map DCIM ontbreekt op de sd kaart
  2. De sd card wordt niet herkend door de htc legend

  Ik zou eerst via pc en usb kabel je sd card eens controleren; of kies bij instellingen sd card formateren (als ie daar op reageert), zo niet dan is naar waarschijnlijkheid de sd kaart stuk.

  Vervangen van de sd card is dan de enige optie die overblijft. Een puntje daarbij: vervang de sd kaart alleen met de batterij eruit; dus nooit met de batterij erin, want dan BLAAS je die op !!

 219. Ferry zei:

  Hoi dames en heren, ik had een vraagje:
  Wanneer ik een smsje tiep heb ik een limiet van 160 karakters ofzo, maar zodra ik een apart teken erin zet zoals ò dan veranderd dat opeens naar 70.

  dit is echt vervelend ( vooral omdat mijn telefoon ‘moet’ default naar ‘mòet’ :P )

  zou het fijn vinden als iemand het uit kan leggen en misschien wel verhelpen.

  alvast bedankt

 220. Menno zei:

  Dag allemaal,

  Sinds een paar dagen laadt mijn Legend helemaal niet meer op. Als ik hem aan de lader leg knippert eerst het lampje rood (helemaal leeg en kan niet opstarten en moet eerst een beetje opladen). Na ongeveer 10-15 keer knipperen gaat het lampje rood-groen en laadt de batterij niet meer op. De legend kan dus niet meer aan.

  Heeft iemand enig idee wat dat betekend?

  Bedankt!

 221. Reg zei:

  Het lijkt erop dat de chip in de Li-ion accu de lader van de htc niet meer herkend. Daar kunnen redenen voor zijn;
  1. te ver ontladen, lager dan 10% is af te raden namelijk;
  2. de accu is defect geraakt.

  Je kunt nog proberen met een externe (buro)lader de accu te heractiveren maar anders is vervanging ervan je enige optie.

 222. Menno zei:

  Oke ik ga het proberen! Laat wel weten of het is gelukt, bedankt!

 223. Jaap zei:

  Ik heb een app via de computer gedownload en op mijn SD-kaart gezet. Nu haal ik de usb eruit en ben ik hem op mijn telefoon aan het zoeken.
  Heeft iemand enig idee waar ik op de telefoon alles kan vinden wat op de SD-kaart staat?

 224. Reg zei:

  Standaard kan dat niet op de Legend. Wat je wel kan doen is een command processor downloaden en daarmee bladeren tussen de mappen. Ook zijn er mediaplayeres waarmee dat kan. (Vital ed)

 225. Wim zei:

  Jaap, ik weet niet of je er inmiddels uit bent, maar download via de Market de App: ASTRO. Dit is een filemanager zoals in Windows en daarmee kun je op de SD kaart zoeken in de map Downloads en vervolgens de installatie starten

 226. Wim zei:

  Ik krijg op de Legend op onregelmatige tijden een meldingsgeluid. Het heeft niets te maken met ontvangen SMS en/of email. Ik heb het toestel terug gezet op fabrieks instellingen en alle synchronisaties uitgezet. Niets helpt, geluid uitzetten is ook niet de oplossing want dan hoor ik mijn SMS niet meer binnenkomen.

  Wie weet een oplossing?

 227. Annemarijne zei:

  Hallo,

  Ik heb een probleem met het systeemupdaten van mijn Legend.

  Als de telefoon herstart krijg ik een groen balkje met de afbeelding van een simkaart ernaast dat kort daarna verdwijnt en dan komt er een afbeelding van de telefoon met een rode driehoek en een uitroepteken. Ik kan dan niets anders dan de batterijklep los halen en zo de telefoon opnieuw opstarten. De update is dan niet door gevoerd.

  Weet iemand wat hier fout gaat en hoe ik ditvkan verhelpen?

 228. sasje zei:

  hoi,

  Ik ben al enige tijd trotse legend-bezitter en vind het een prima toestel ( doet het nog steeds super ondanks een bijna-verdrinkingsdood?), tot voor kort heb ik hem eigenlijk alleen gebruikt om te bellen, maar nu toch verslaafd geraakt aan mobiel internet, en zodoende diverse app’s gedownload. Nu heb ik een hele domme vraag.. krijg iedere keer de melding dat mijn geheugen vol is, en zou niet weten hoe ik een spelletje oid naar mijn geheugenkaart moet overzetten om weer telefoongeheugen vrij te krijgen.
  iemand een tip?????

 229. Reg2601 zei:

  Heb je al geprobeert het cache geheugen te legen?

 230. Reg2601 zei:

  1. instellingen
  2. applicaties
  3. applicaties beheren
  4. kies gewenste applicatie
  5. daarin zie je verbruikt cache geheugen
  6. maak dat leeg
  7. doe dat per applicatie

  ps
  hier kun je ook desgewenst apps. verwijderen wanneer je deze zelden of nooit gebruikt.
  Succes

 231. Reg2601 zei:

  Eventerzijde
  hier kun je ook desgewenst apps verplaatsen naar sd geheugen.

  ps
  door verwijderen van ongebruikte apps. maak je ook geheugen vrij.

 232. JH zei:

  Sinds begin dit jaar tevreden gebruiker van een Legend. Na een maand al problemen dat de accu na een paar uurtjes leeg was, dus een extra accu en een bureau lader aangeschaft. Nu blijkt dat de weergave van de accu capaciteit niet met de werkelijke capaciteit strookt. Heb van alles geprobeerd om de telefoon te resetten maar krijg zelfs geen reset menu. Iemand bekend met dit probleem? 1. Niet kunnen resetten. 2. Maar vooral de accu, bij het opladen wordt het lampje ook niet meer groen, zelfs niet na 2 dagen aan de 220volt lader.

 233. Reg zei:

  JH
  Mag ik vragen hoe u de telefoon probeert te resetten? Uw probleem lijkt te worden veroorzaakt door bepaalde applcaties die in de achtergrond blijven werken en daarbij gebruik maken van energie verslindende hardware, zoals gps, blauwetand en of wifi. Een totale reset naar de standaard firmware, een keuze in het boot menu zou m.i. een oplossing kunnen zijn; ook kunt u in applicatebeheer kijken welke apps er werkzaam zijn; zie voorgaande antwoordt aan sasje.

 234. JH zei:

  @Reg
  reset: volumeknop en aan/uit knop
  Zelfs als wifi/BT niet aan staat, dan komt de accu niet op zijn maximale lading en het lampje word niet groen.
  Ik gebruik advanced app killer om alle apps te stoppen die ik niet gebruik. Wat draait er dan wel: Calltrack, Gmail en advanced app killer zelf.

 235. Reg zei:

  @JH
  Ik begrijp dat je behalve reset ook geprobeerd heb de originele firmware terug te zetten? Dat is een keuze in het root menu namelijk. Wees er wel op bedacht dat je alle instellingen kunt verliezen; incl eigen gegevens.

 236. Reg zei:

  Zoja dan blijft alleen over dat er sprake is van een hardware probleem; je schreef iets over in het water gevallen; mogelijk is er roest of oxydatie op getreden op de inwendige print en heb je dus een soort sluiting inwendig. In dat geval zul je naar de winkel van aankoop terug moeten; alleen voor garantie twijfel ik en zal de kostprijs wellicht erg hoog uitvallen.

 237. sasje zei:

  @ reg: bedankt voor de reactie

  wat jij beschrijft heb ik al gedaan en ook apps verwijderen doe ik regelmatig om zo iets te kunnen vervangen door een handiger iets.

  het rare is dat als ik per app bekijk, ik dus niet het knopje “verplaats naar sd-geheugen” heb ( zoals ik wel bij iederen om me heen zie), heb alleen maar ” toepassing verwijderen”…. is altijd al zo geweest ook voor zijn zwempartij. Houdt dit in dat de sd-kaart niet goed is? Lijkt mij sterk omdat de tel. wel aangeeft hoeveel geheugen er vrij is op de kaart en een functie heeft om de sd-kaart te ontkoppelen.

 238. Reg zei:

  Als de sd card niet herkend wordt is inderdaad de optie verplaatsen naar sd card lichtgrijs. Maar dan zal de backup er naar toe dus ook niet werken. Probeer eens een ander sd cardje.

  PS
  Wel eerst ontkoppelen in instellingen !!
  En verwijder batterij dan ga je op zeker bij het verwisselen van de sd card

 239. Wim zei:

  Welke Android versie heb je? Het overzetten naar SD kaart kan volgens mij pas vanaf versie 2.2. Kijk bij Instellingen, Over de telefoon, Software info.

 240. Reg zei:

  Ik gebruik versie 2.1

 241. Michael zei:

  Ik heb gisteren mijn HTC Legend terug gekregen van reparatie. Ik heb mijn simkaart erin gedaan en nu kan ik mijn netwerk niet meer vinden. Netwerk zoeken staat op automatisch zoeken. Telefoon vindt het netwerk wel op een gegeven moment maar zodra ik het toestel aanraak, dan verdwijnt het bereik. Iemand enig idee hoe dit kan?

  PS: probleem reparatie had hier niks mee te maken.

 242. Wim zei:

  Reg, ik denk dat je moet updaten naar 2.2
  Je hebt dan niet alleen de mogelijkheid om je apps te verplaatsen naar de SD kaart (niet alle apps staan dat overigens toe), maar mijn ervaring was ook dat het apparaat wat sneller reageerde.

 243. Reg zei:

  ho, ho Wim, ik stelde de vraag niet ;)

 244. Wim zei:

  Sorry, ik was even te snel. Was voor Sasje……………..

 245. Reg zei:

  Geeft niet Wim, mijn htc is er niet minder van geworden. 8)7

 246. saskia zei:

  Ik heb een aantal weken geledenmijn htc legend weggegeven en daarbij mijn berichtengeschiedenis gewist.
  Nu stonden hier nog een aantal berichten ik die niet gewist mochten worden.
  Kan iemand mij vertellen of de telefoon automatisch een backup maakt op de sd-kaart, en hoe ik deze terug kan vinden ?
  Ik heb op dit moment geen toestel in huis om mijn sd-kaart uit te lezen.

 247. Reg zei:

  Indien je ooit tevoren het vinkje bij automatisch backup maken in instellingen (privacy) geplaatst hebt staat er inderdaad een backup op de sd card; Anderzijds vrees ik met grote vreze… :(

  Standaard staat dat namelijk uit.

 248. Emma zei:

  hoi allemaal

  sinds bijna een jaar heb ik mijn HTC legend. Nu heeft hij sinds een maand of 3 last van het opnieuw opstarten van zichzelf. Als ik bijvoorbeeld ergens mee bezig ben, start hij uit het niets opnieuw op. Ik las op het internet dat dat aan mijn provider (vodafone) kon liggen, maar dat bericht dateerde uit 2010, dus het lijkt mij dat daar inmiddels een oplossing voor is gevonden.

  Ik zit overigens al een tijdje te denken om een andere telefoon te nemen, aangezien ik Android 2.2 echt klote vind. Iemand enig idee wanneer er een nieuwe versie van Android uitkomt?

 249. Ferry zei:

  Hoi Emma,
  Ik kan je niet helpen met dat opnieuw opstarten. Maar HTC heeft een briljante service desk die je echt gewoon kunt gebruiken voor iets als dit, je kunt via de site chatten, dus geen absurd lange wachttijden aan de telefoon ofzo.

  Ik denk dat wij legend gebruikers geen android 2.3 gaan krijgen, we hebben al ongelofelijk lang moeten wachten op 2.2 en het was een tijdje onzeker of we die uberhaupt zouden krijgen dusja.

  groetjes en kusjes

 250. GWv zei:

  Hallo Allemaal!

  Inmiddels heb ik mijn HTC Legend 1.5 jaar in het bezit en woon in een oude stad waar uberhaupt slecht bereik is met elke provider. Altijd Hi gehad en eigenlijk tot 2.2 daar goed mee kunnen bellen. Nu is de laatste paar maanden mijn bereik hard achteruit gegaan en kan ik vaak niet eens gebeld worden.

  Ik heb de truc al gedaan door Netwerkmodus op “alleen gsm” te zetten, wat enigszins helpt maar zijn er andere manieren om de ontvangst te verbeteren door tweaks in het besturingssysteem? Heb het gevoel namelijk dat 2.2 bij heeft gedragen aan het slechtere ontvangst maar natuurlijk snap ik ook wel dat de telefoon wat ouder wordt.

  Vast bedankt!

 251. Reg2601 zei:

  m.i. heeft een OS (besturings systeem) geen invloed op gsm ontvangst. Wat wel in de Legend aan de hand kan zijn is dat de contacten in het rubberen gedeelte van de alluminium kast geoxideerd kunnen worden en dat daardoor de antenne ontvangst wat minder wordt.

 252. GWv zei:

  Hoi,

  Bedankt voor de snelle reactie, inderdaad wordt de telefoon ook gewoon oud dus sluit ik dat soort dingen niet uit. Maar het feit dat je met het instellen van de NetwerkModus van “gsm/wcdma”naar “alleen gsm” al een winst behaalt zegt mij dat er dus wel degelijk software matige manieren zijn om dit te verbeteren. Ik vroeg mij nu af of er meer zijn dan bovenstaand trucje.

 253. Reg zei:

  Van gsm (2G)naar umts (3G) omschakelen is net zoiets als ipv met de fiets naar A en B rijden het met de auto te doen. Wat ik hiermee probeer duidelijk te maken is dat het gsm netwerk geheel los staat van het umts netwerk. En uiteraard staan er meer gsm palen dan umts (wat veel nieuwer is). Logisch dus dat je op gsm altijd een betere ontvangst heb dan op umts. Overigens is internet op 2G haast geen doen; te langzaam voor zinvol gebruik. Maar bellen kan wel op allebei.

 254. Thijs zei:

  Hallo,
  Ik heb sinds kort een HTC legend in bezit, heb geen data abbo, wil hem voornamelijk in huis gebruiken voor what’s app e.d. en daarnaast zou ik hem willen gebruiken voor GPS met de Sports-tracker app (mountainbiken en hardlopen). Maar om de een of andere reden kan hij geen maps vinden als ik de GPS aanzet, terwijl hij wel aangeeft dat er signaal is. Moet ik soms verplicht een data abbo hebben om hier gebruik van te kunnen maken? Want nu als ik de sportstracker gebruikt ‘trackt’ hij jammerlijk genoeg niets..
  Ik hoop dat iemand mij een zinnig antwoord kan geven, want anders heb ik dat ding voor niets aangeschaft!
  Alvast bedankt!

 255. Reg zei:

  sportstracker werkt via internet.

 256. Thijs zei:

  @Reg,

  Een vriend van me gebruikt exact hetzelfde programma, sports-tracker, en die heeft toch echt zijn internet verbinding uitstaan. Dus wat je nu zegt klopt niet, het zou kunnen dat je verplicht bent een data abbo aan te schaffen, maar tijdens het ‘tracken’ heeft hij hem altijd gewoon uitstaan.
  Ook Endomondo geeft vreemd genoeg geen gehoor aan GPS signaal

  Dus er moet iets anders aan de hand zijn, wie o wie?

  Alvast bedankt!

  Gr. Thijs

 257. Wim zei:

  Ik ken sportstracker zelf niet, maar waarschijnlijk maakt het gebruik van GoogleMaps, die dus gebruik maakt van een internetverbinding. Maar …… je kunt Google Maps tegenwoordig off line gebruiken, dus op het moment dat je wifi verbinding hebt kun je de kaarten downloaden voor off line gebruik.

  Groet, Wim

 258. Wim zei:

  Aan GWv (slechte ontvangst)

  Ik heb hetzelfde probleem gehad (woon op het platteland) en ook op alleen GSM modus gezet wat inderdaad iets helpt. Als de UMTS dekking helemaal weg is, schakelt het toestel automatisch over naar GSM, geen probleem dus maar als de UMTS dekking minimaal is, schakelt het toestel niet snel genoeg over naar GSM en werkt op dat moment dus op een slechte UMTS verbinding wat niet werkt.
  Waar ik toevallig achter kwam was dat de ontvangst weer beter werd na een herinstallatie (terug naar fabrieksinstellingen). Niemand heeft mij kunnen uitleggen hoe dat kan, maar het hielp wel. Is het proberen waard.

  Groet, Wim

 259. Reg zei:

  Thijs, het zou natuurlijk kunnen dat a. gps niet werkt, b. gps off staat in de htc, c. dat a-gps aan staat in de htc. Ingeval van a-gps zoekt hij de locatie via het umts netwerk en dat kost data. In geval a of b of c moet je bij instellingen kijken of je iets kunt aanpassen.

  En wat Wim opmerkt, indien gebruik wordt gemaakt van kaarten van Google maps dienen deze wel tevoren geladen te zijn aangezien hij dan anders steeds bij verplaatsing het betreffende stukje wil gaan downloaden. In dat geval laadt hij steeds het stukje wat benodigt is; dus ook al rij je de route 10x; hij blijft steeds laden ingeval van ontbreken van de complete kaart.

  Je zou in ieder geval kunnen proberen om via wifi alle benodigde kaarten van Maps tevoren te downloaden; standaard zijn deze, ook in een nieuwe htc niet aanwezig.

 260. martin zei:

  Ik krijg een melding als ik een mail heb ontvangen.
  Daarna krijg ik elke 15 min dezelfde melding als ik die mail nog niet geopend heb.
  Hoe kan ik die herhalings melding uitzetten?

 261. Natasja zei:

  Ik heb sinds een paar dagen het volgende probleem met mijn htc legend!! als ik weer terug wil naar het begin scherm als ik iets gedaan heb dan krijg ik even het witte scherm met groene htc letters in beeld en dan weer normaal beeld maar dan staat er dat ie aan het laden is.Dat duurt een paar seconden en dan is alles weer goed.Op zich niet erg als het een keer gebeurt maar het gebeurd nu elke keer weer!Wie weet wat ik daar aan kan doen of wat de oorzaak is?Alvast bedankt.

 262. mohammed zei:

  Heey k heb best een simpele vraag maar ik vraag me af of je voor die satelietverbinding (voor gps) geld betaald, ik denk het nieg maar ik vraag het toch maar.voor de. Zekerheid voordat ik ineens in de kosten zit

 263. Reg zei:

  Maak je niet onnodig ongerust; vele zaken moeten betaald worden maar GPS is (nog) gratis.

 264. eelco zei:

  Hallo,

  Ik zat gisteren even wat te prutsen met mijn desire en sindsdien staat er een paar keer per minuut een symbool boven in beeld. Namelijk een schotel met 3 groene streepjes.
  Het vreet energie en ik zou graag willen dat die functie uitgeschakeld word.. kan iemand mij helpen?

 265. eelco zei:

  *2 groene streepjes die knipperen (dus niet 3)

 266. Ferry zei:

  Eelco, dit is de gps functie, deze kun je uitzetten via: instellingen -> Locatie

 267. Danielle zei:

  Hoi!

  Ik heb nu ook 1,5 jaar mijn HTC Legend. Ik draai op versie 2.2 maar ik kan ook geen apps verplaatsen naar mijn SD kaart hoor? Die staat ook op lichtgrijs. Ook is het zo dat mijn telefoon zo ENORM langzaam is geworden. Ik heb hem teruggezet naar fabrieksinstellingen maar het werkt gewoon niet. Ik heb nu alleen maar een paar simpele apps (whatsapp, NS reisplanner, twitter en Viber) Ik probeer deze zo vaak mogelijk uit te zetten door mijn taskkiller. Maar het werkt totaal niet. Als ik een zin typ moet ik 20 seconden wachten voordat hij mijn zin heeft ingevuld en soms als ik wil gaan bellen moet ik wel een minuut wachten voordat hij mijn contactenlijst opent en ik uberhaupt kan bellen. Even snel whatsappen is er al helemaal niet bij. Iemand een idee wat ik hieraan kan doen? Ik heb inderdaad ook de Cache gegevens van de apps gewist. Verder heb ik vrij veel muziek (200nummers) maar die staan op mijn SD kaart, kan de telefoon dan alsnog langzaam zijn? Ook moet ik mijn batterij 2 keer per dag opladen. Ik wordt er eigenlijk een beetje moe van, dus hoop dat iemand weet wat ik hier aan kan doen?

  Groetjes Daniëlle

 268. Reg zei:

  Ik denk Danielle dat het werkgeheugen te vol is gelopen; een hard-reset zal je nog kunnen helpen; maakt wel tevoren een backup van de gegevens die je wilt bewaren. Druk volume (-) en de powerknop beiden in en blijf vasthouden totdat HTC uit gaat en opnieuw opstart in het boot menu; kies dan restore systeem en je telefoon is weer zoals je hem uit de verpakking haalde.

 269. Danielle zei:

  Oke Reg, thanks! Dan ga ik dat even proberen want dit is echt vreselijk. Elke dag wil ik hem harder uit het raam gooien haha. Maar hoe maak ik precies die backup? Heb m daar eigenlijk nog nooit mee bezig gehouden haha shame on me!

 270. Reg zei:

  Hoe je een backup maakt zonder root te zijn weet ik eigenlijk ook niet; met backup maken van je gegevens bedoelde ik eigenlijk dat je je telef nummers ed backupt naar sd card of indien dat niet lukt terugschrijft naar je simkaart (daar zijn apps voor in de market). Verder noteren van instellingen waarmee je op internet kunt. Proxy adressen, DNS en Poort gegevens alsmede de url’s en pinkodes van je internet aanbieder. Hoewel, bijv. VF doet dat automatisch bij aanmelden bij hun netwerk. Haal voor de zekerheid batterij los, sd card eruit voor je restored naar fabrieksinstellingen; je weet maar nooit. PS 1e batterij eruit dan sd card (nooit andersom of je zou de sd card eerst moeten ontkoppelen in je instellingen.

 271. Danielle zei:

  Hoi Reg,
  ik heb nu een backup gemaakt. Alleen ik krijg het niet voor elkaar dat die helemaal uitgaat als ik de – volume en de powerknop indruk? Hij blijft dan enorm trillen en ik krijg wel het schermpje met de telefoonopties. Maar niet dat hij uit zichzelf uit gaat? Kan dit?
  Ik voel me wel een beetje een dombo nu haha

 272. Reg zei:

  Sorry danielle, troost je maar want ik ben ook een Dombo op dit gebied. Ik zei het verkeerd: je moet juist opstarten met power en de volume down ingedrukt houden. Nogmaals sorry. Dus eerst gewoon de Legend uitschakelen.

 273. Danielle zei:

  Oh haha nee lekker ben jij dan! haha
  Ik kreeg: Fastboot, Recovery, Simlock en nog 1..
  Ik koos voor Recovery want ik dacht dat ligt het meest in de buurt bij restore. Maar toen kreeg ik een telefoon in beeld met een rode driehoek. Daarna gebeurde er niets?

 274. Danielle zei:

  Oh, clear storage is die andere die ik net niet meer wist!

 275. Danielle zei:

  Oke top. ik heb het op internet gevonden, heb het uitgevoerd en heb nu geen verbinding meer. Geen internet en ook geen telefoon verbinding…. wat nu?

 276. Reg zei:

  Danielle, indien je Vodafone als provider hebt kun je inloggen aldaar met je account en de benodigde gegevens naar je toestel laten zenden; bij KPN weet ik niet of dat ook zo gaat.

 277. Danielle zei:

  Reg, ik heb Hi. Heb inmiddels mijn verbindingen weer terug. Geen idee hoe, maar na 3 keer de telefoon aan en uit zetten ging het weer.. Nu mijn apps weer downloaden, echter ben ik wel keiveel telefoonnummers kwijt, maargoed. kleinigheidje :) Hopelijk dat het nu wat beter gaat! in ieder geval bedankt!

 278. Reg zei:

  Keiveel nummers? Had je tevoren dan toch niet mijn advies gevolgt ze op de simkaart te schrijven? Foei. Maar let op, zet er nou geen apps op die je zelden of nooit gebruikt. Dit om een langzaam toestel te vermijden.

 279. Danielle zei:

  hahahaha ja ik probeerde het, maar het lukte niet helemaal.maar boeiend die komen wel weer terug. maaaar nee ik had sowieso al geen apps die ik zelden of nooit gebruikte. die had ik er al allemaal af gehaald. heb nu wel alle nummers op sim gezet, de apps die mogelijk zijn op sim. en dan hoop ik maar dat hij het blijft doen, want nu doet hij het wel redelijk! :) hihi

 280. Chris zei:

  Landgenoten,

  Ik heb een vraag bovenin het scherm staat naast het internet ontvangst een icoontje van een headset. Ik kan hierdoor niet meer gewoon de telefoon beantwoorden. Ik heb de headset nooit gebruikt en snap daarom ook niet waarom het aanstaat. Please help[………………….

 281. Reg zei:

  Blijven wellicht de contacten in de 3.5mm contraplug “hangen”? Dan zou je eens kunnen proberen die los te krijgen door ECHT de hoofdtelefoon in- en uit te steken.
  Er kan stof e.d. in het contact terecht zijn gekomen waardoor er mechanisch iets geen goed contact maakt. Proberen dus. Anders batterij er eens uit voor 30 seconden? Een cold reboot anders?

 282. Chris zei:

  Oja hoe je de snelkoppeling plaatst van headset toggle widget druk op je scherm (waar je snelkoppelingen staan) dan verschijnt er een menu kies widget en zoek daarin het bestand headset toggle widget en klik deze aan. Hierna staat het in je scherm en kan je het vervolgens uitzetten (bedienen) greetz

 283. Reg zei:

  Het nadeel van al die apps is dat je zelf niet meer weet wat je ooit geinstalleerd hebt. Mooi Chris dat je er toch nog achter kwam waardoor je dat icoontje had. Ik zou er nooit op gekomen zijn.

 284. JH zei:

  Hallo ik heb een probleem met de batterij van de legend. Inmiddels ben ik de trotse eigenaar van 3 originele batterijen en een kloon. Het opladen via m’n bureaustandaard en via de originele oplader lukt niet optimaal. De laatste 3 blokjes (instellingen>over de telefoon>accu) willen maar niet groen worden. Zelfs als ik de telefoon 2 dagen aan de lader laat liggen, dan blijft het lampje voor de laadindicatie oranje.
  Het verbruik is ook bijzonder hoog, 1 telefoongesprek en de batterij is op z’n eind. Via de htc widget heb ik alles (wifi, bluetooth, gps, sync, helderheid) uit gezet of op minimaal.
  Heeft iemand een idee?

 285. Ferry zei:

  Ik heb hetzelfde probleem als JH, maar ik heb geen idee waarom dit is.
  Heb mijn telefoon laatst opgestuurd voor reparatie van onder andere dit probleem, maar toen ik hem terug kreeg bleek alles behalve dit probleem gefixt te zijn :P

 286. Reg zei:

  Dat abnormale hoog stroomverbruik zou er op kunnen wijzen dat er een applicatie is die op de achtergrond 100% cpu opeist of althans daarin blijft “hangen”. Een mogelijke oplossing zou zijn een zogen. KILL programma te installeren waarin je per applicatie kunt zien wat die aan cpu opeist en daarbij in hoeveel tijd. De standaard Kill is meestal niet bij machte dit efficiënt voor elkaar te brengen.

  Standaard hoort android 2.2 terug te schalen in cpu speed na bijv. een telefoongesprek. In versie 2.1 was dat overigens nog niet aanwezig. Een keer flink rebooten zou wellicht helpen (met rebooten de standaard firmware terugzetten).

  Hoe dat moet staat in voorgaande berichten meermalen beschreven. Let op, al je gegevens gaan ook op zero, dus zorg voor backups van bijv. je telefoonnummers (“Copy to Sim” in Market) op je simkaart te plaatsen.

  Je kunt met deze reboot er zeker (99.9%) van overtuigt zijn van je probleem af te zijn. En tot slot, let op welke apps je daarna terug-plaatst; vaak word dit probleem veroorzaakt door restanten van apps die je ooit plaatste en verwijderde.

  Wat de accu betreft, deze wordt nooit 100% vol geladen; veiligheidshave is dat, net zo min als ie tot 0% leeg kan worden getrokken. Want dat zou de levensduur ervan (Li-ion type) niet ten goede komen. Het maakt ook verschil of je een accu met de telefoon het eerst hebt geladen of met een extrerne lader. De accu bevat namelijk electronica die zicht instelt op die 1e laadbeurt. Vaak wordt geadviseert een accu voor de 1e maal dus in de telefoon op te laden en deze daarna er 8-12 uur aan vast te laten zitten !! (zonder te gebruiken tussen haakjes).

  Wat je bij oude accu’s ook nog kan doen is deze opnieuw te kjalibreren:
  -Telefoon aan, aansluiten aan de lader, wachten tot de led groen aangeeft.
  -Telefoon loskoppelen, uitzetten.
  -Telefoon aansluiten aan de lader, maar uitlaten, wachten tot de led groen aangeeft.
  -Telefoon loskoppelen, aanzetten en volledig laten opstarten.
  -Telefoon uitzetten, aansluiten aan de lader, wachten tot de led groen aangeeft.
  -Telefoon loskoppelen en aanzetten.

  Garantie krijg je niet bij deze (White) methode, maar proberen kost niets..

 287. JH zei:

  @Reg
  Hartelijk dank voor het uitgebreide antwoord.
  Heb alle stappen doorlopen (reboot staat trouwens niet meer op dit forum(opschonen van oude berichten)) en daarna het toestel zo’n 24 laten laden. Gelukkig waren er geen veranderingen, het lampje blijft oranje. Heb nu de accu gewisseld voor een 1500mAh, ben benieuwd of deze wel naar een groen signaal wil.

  Misschien heeft iemand nog suggesties??

 288. Reg zei:

  Op 1 dec schreef ik op dit forum:
  1 december, 2011 om 12:35

  Sorry Danielle, troost je maar want ik ben ook een Dombo op dit gebied. Ik zei het verkeerd: je moet juist opstarten met power en de volume down ingedrukt houden. Nogmaals sorry. Dus eerst gewoon de Legend uitschakelen.

 289. JH zei:

  @Reg

  Helemaal over het hoofd gezien, thanks.

 290. L. Hooyman zei:

  hoe verwijder je een gmail account?

 291. Reg zei:

  Dat kan alleen door je telefoon opnieuw te installeren,helaas. Bij installatie geef je namelijk éénmaal je Google account (nodig op android telefoons) op. Je zou het nog kunnen proberen via reset naar fabrieksinstellingen maar vaak is alleen een totale reboot je enige optie.

 292. Isabelle zei:

  Ik heb het helemaal gehad met HTC Legend!!!!
  Ik heb hem 4x opgestuurd omdat het scherm steeds uitviel of een kleurenscherm verscheen… Nu heb ik een hele nieuwe gekregen… Maar daar kan ik niet eens apps downloaden, dan blijft hij vasthangen en het downloaden duurt heeeeeeeeeeeeeeeel lang! Het is echt niet normaal en ik ga hem straks na mijn werk maar meteen omruilen voor een andere telefoon!
  HTC Legend is ook gewoon prul!!!

 293. reg2601 zei:

  Als ik een auto koop en hij doet het niet vraag ik ook altijd gelijk een andere…

 294. Christiaan zei:

  Ik heb een probleem met de muziek op mijn htc legend, elke keer als ik luister, spoelt hij vanzelf door en gaat naar het volgende liedje enzovoort….. heel irritant!
  Kan iemand helpen?

 295. stefan zei:

  hallo ik heb een vraag mijn telefoon wil me smsjes niet verwijderen duurt kei lang voor hij een smsje verwijderd van 1100 smsjes hoe kan dit dankjewel groetjes stefan

 296. Reg zei:

  Stefan, hoe meer berichten in de telefoon hoe langer het duurt er één te verwijderen. Dat heeft te maken met het aantal geheugenplaatsen die dienen te worden gepasseerd. Daar is maar een oplossing voor: stuk voor stuk verwijderen, de telefoon reboten, dwz kompleet met de fabriekssoftware opstarten (hoe dat in zijn werk gaat kun je in eerdere berichten hier lezen) en anders een sms beheer applikatie laden van de market die het wissen van sms’jes wat eenvoudiger maakt

 297. Reg zei:

  Christiaan, dat kun je met instellingen wijzigen!

 298. Steve zei:

  Hi,

  Ik heb al meer dan anderhalf jaar de HTC Legend en vind het echt een prima ding. Laad alles snel en doet het goed.
  Maar vandaag heb ik een paar vinkjes uitgezet bij: Internet -> instellingen en aantal cache dingen geleegd.
  nu geeft ie de melding: de applicatie Internet is onverwachts gestopt. Ik krijg mn internet niet meer open..

  Iemand een oplossing ?

  Mvg,

  Steve

 299. Reg zei:

  Steve, ik lees dat je internet hebt uitgevinkt en aan het einde vermeld je dat internet niet meer werkt…

 300. fj zei:

  kan ik op mijn pc een backup maken van de nummers die ik in mijn HTC heb opgeslagen? hoe doe ik dat? thx!

 301. Hans zei:

  Een vraagje, elke keer als ik van iemand een berichtje krijg met een foto erbij, dan is deze zwart/wit. hoe kan dit?

 302. Ronald zei:

  Hoi allemaal, is het mogelijk om een TV out cable AC t110 werkende te krijgen tussen HTC Legend en tv?
  Ronald

 303. greet zei:

  hallo ik heb mijn htc op slot maar weet het patroon niet meer om hem te openen. Heeft iemand een idee hoe ik hem weer kan openen

 304. Judith zei:

  Hallo,

  Ik heb een abbonnement met 500mb. Eergister vroeg mn htc legend telefoon om een software update. Ik dacht zoiets wel eens vaker te hebben gedaan dus heb het geaccepteerd. Kort daarna kreeg ik een sms dat ik over mn internetverbruik heen zat en de volgende ochtend dat ik werd afgesloten. Ik zit altijd binnen mijn 500mb dus snapte er niets van. Ik heb mn provider gebeld (Ben). Die vertelden dat ik op 1750 mb zat en 10 cent betaal voor elke mb boven de bundel. Dit updaten van software heeft me daardoor meer dan 200 euro gekost!!! Zonde! Iemand enig idee of ik dat nog terug kan terugdraaien/terug krijgen? of iets via verzekering? Ik kreeg het advies dat bij HTC neer te leggen.

 305. Reg zei:

  Het advies om dit bij HTC neer te leggen is van geen waarde; de kosten zijn niet door HTC zo hoog opgelopen maar door de gebruiker van de telefoon zelf.

  Een tegoed van 500 mb/mnd is natuurlijk niet bedoeld om firmware updates van internet af te halen maar meer voor gebruik van Whatsapp, Facebook en- of Flickr met een gemiddeld data-verbruik d.m.v. chatberichten en fotoverzending e.d.

  In dit geval is het dus: eigenschuld – dikke bult. Aldoende leert men. Een waarschuwing voor de volgende firmware update, overigens wordt er tevoren gewaarschuwt tegen hoog dataverbruik bij firmware updates; dus de schuld is en blijft in dit geval bij de eigenaar van de telefoon zelf.

 306. Judith zei:

  Inmiddels had ik mijn internet uitgezet en was mijn blokkade opgeheven nadat ik 200 euro had betaald voor de verbruikte mb. 5 minuten na de mail van de opgeheven blokkade kreeg ik weer een mail van Ben dat ik weer was afgesloten en ik weer moest betalen, 150 euro.
  Het was vrjdagavond dat ik deze mail las dus ik moest wachten tot maandag om de klantenservice weer te kunnen bellen. Zondag keek ik op mijn persoonlijke inlogpagina en zag het bedrag van 936 euro staan bij het verbruik buiten mijn bundel.
  Maandag gebeld en de klantenservice kon mij alleen mededelen dat ik mijn factuur pas aan het einde van de maand in kon zien en dat ik gewoon de 936 euro moet betalen.
  Ik heb toen nog een mail gestuurd: Ik ben afgesloten omdat ik een hoog mb verbruik in korte tijd heb.Kosten staan nu op 936(!) euro.Ik wil graag weten waar mijn mb verbruik aan op is gegaan. Aan een software update? Welke? Kan het zijn dat mijn telefoon gehacked is?I k kan dit zelf niet inzien, klantenservice ook niet.Hebben jullie een technische dienst die dit kan uitzoeken?

  Ik kreeg terug:
  Ik vind het vervelend om te lezen dat er onduidelijkheid bestaat over de kosten buiten de bundel. Het is helaas niet mogelijk om je een specificatie te sturen met informatie over waar de kosten door zijn ontstaan. Echter blijkt dat je in juli 8.9 GB internet hebt verbruikt. Ik wil je vragen om je toestel te raadplegen. Vaak kun je in je toestel terugvinden waar het internetverbruik naartoe is gegaan. Ik wil je adviseren hiervoor de handleiding van je toestel te raadplegen.
  —————————————————————————————————————
  Hebben jullie enig idee wat dit kan zijn en wat ik kan doen?

 307. Reg zei:

  Judith, ben je lid van de consumentenbond? Maar ook als geen lid zou ik je verhaal daar eens neerleggen. Het is misschien ook een idee om het bij Kassa of de geschillenbond neer te leggen. Zeker is dat je nu niets meer moet betalen. Wellicht zou je eens te rade kunnen gaan bij de wetswinkel (dat is gratis en wellicht zullen zij met een goed advies komen).

  Wat je verder nog zou kunnen doen weet ik niet; 8.9 GB is gigantisch veel en normaliter verbruik je dat zelfs in een heel jaar nog niet. Dat dataverbruik is zeker niet opgegaan met een firmware update; veel eerder denk ik dat je telefoon gehackt is en dat iemand via jouw telefoon illegaal grote downloads aan het doen is.

  Ik zou zeker je simkaart ogenblikkelijk uit je telefoon verwijderen en voorlopig dus (tot je meer weet) niet meer gebruiken. Ik begrijp dat je bereikbaar wilt zijn en als je dat perse wilt neem dan tijdelijk even een ander nummer en een prepaid simkaartje, maar schakel in geen geval je telefoon nog 1 seconde aan. Want als ie gehackt is lopen de kosten nog verder op.

 308. mark zei:

  Hallo ,
  Weet iemand hoe ik een schermkopie kan maken er zit geen cameraknop
  op de Htc legend , alvast bedankt.
  Mvg

 309. Gerry zei:

  Hoi mark,

  Ik wist niet dat deze site nog bestond, maar blijkbaar krijg ik nogsteeds muiltjes wanneer er gereageerd word. Neem daarom maar eventjes de tijd om je te helpen.

  Het is lang geleden dat ik een legend heb gebruikt, maar bij alle andere HTC toestellen kun je een screenshot maken door de uitknop in te houden en tegelijkertijd op de home knop te drukken. Hopelijk helpt dit.
  Groetjes,

 310. mark zei:

  Bedankt voor u reactie , gerry
  ik zal het proberen.
  Mvg

 311. mark zei:

  Ik heb het net geprobeerd maar het werkt niet.
  Wel bedankt voor reactie.
  Mvg

 312. Reg zei:

  @ Mark, het kan helaas niet zonder dat je een uitbreiding doet van software (SDK), de eerdere link staat in het Engels maar dat zal geen probleem zijn? Overigens adviseer ik je alleen software te updaten indien je weet wat je en het doet. Mvrgr. Reg

 313. Reg zei:

  @ Mark, indien je in Google de zoekwoorden screenshot htc legend intypt kom je op de website met die engelse manual. (de link ernaar hier plaatsen werkt niet).

 314. mark zei:

  Bedankt voor de informatie ik hoop dat het dan lukt.
  Mvg

 315. mark zei:

  Hallo Reg weet u ook hoe ik mijn htc legend kan rooten?
  Mvg

 316. Reg zei:

  @ Mark vroeg: hoe te rooten? Waar lees je dat? Zie onderstaande handleiding voor screenshot te maken: (tekst over genomen van website):

  We show you how to take screenshots on your HTC Legend

  Naturally you have seen the awesome HTC Legend screenshots we have taken for our user guides and you are wondering, “How did they do that?”

  The HTC Legend runs on Android 2.1 and as of now, no applications are available that allow for on-device screenshots. This guide will provide you with the software you need and show you how to get stunning screen captures from your device.

  Two separate pieces of software are required and must be installed on your PC:

  The Android software development kit (SDK)
  The Java SE software development kit (SDK)

  Once your downloads are complete a few steps are required to get things ready.

  On your computer:

  Extract the Google Android SDK to a folder on your desktop
  Install the the Java SE SDK

  On the HTC Legend:

  Press the Home icon, press Menu and then tap Settings (figure 1)
  Tap on Applications
  Tap on Development
  Check the box for USB debugging

  Now you are ready to get started.

  Plug your HTC Legend into your computer via USB and Windows will attempt to install all of the appropriate drivers; one of the drivers will not be found and thus you must proceed to Device Manager in your Control Panel and find the HTC Legend (there will be a yellow icon next to it)
  Right-click on the HTC Legend entry and select properties; instruct Windows to update/install the driver for this device and when asked, simply browse to the usb_driver folder inside of the Android software development kit folder that you extracted to your desktop earlier — the device is recognized and the driver is installed
  Browse to the Android SDK folder that you extracted to your desktop and run the SDK Setup.exe to start the program
  Once the application has launched you will be presented with a window as shown in figure 2 above
  Click on the Refresh button so that the application can update its list of operating system SDKs available from Google
  Check off the section next to the URL that is shown in the application (figure 2); you are now presented with a list of Android SDKs and Google APIs you wish to install
  It is recommended that you select select all available packages for maximum compatibility
  Once the files have been downloaded simply close the application
  Browse to the Tools folder inside the Android SDK folder you extracted to your desktop
  Double click on DDMS.BAT to execute the Dalvik Debug Monitor
  The application will launch with a DOS command window and eventually a Windows based application — your phone will be listed on the left hand side, and you should click on it to make sure it is selected
  Click on the Device menu and select Screen Capture or use the CTRL-S key combo
  The capture now appears on your screen, but there is one final undocumented step
  We recommend that you click on the Copy button and paste the screenshot into your image editor of choice (Microsoft Paint, Adobe Photoshop, etc) — the reason for this is that there is a known bug that does not carry over the colors of the actual screenshot inside the capture utility

  Voila! You now have a stunning screenshot from the display on your HTC Legend. Repeat steps 12-14 to generate more screenshots.

 317. mark zei:

  Oke dankjewel voor de uitgebreidde uitleg ik kon de link al niet vinden.
  Mvg

 318. Sarah zei:

  hey daar, ik heb ook een HTC Legend heb m nu al 2maanden, was er heel blij mee.
  maar nu… ik kan m om de tien minuten wel uit en aan zetten.. mijn touche doet het niet meer… heeft heel heel heeel weinig geheugen van zich zelf…
  niks is ‘perfect’ ik kan geen screenshots maken niks… heel jammer dit. maar mijn vraag was nu.. watkan ik er aan doen dat me touche het weer gaat doen. dat vind ik tot nu toe het belangrijkste…

  iemanndddddd help meeeeeee ik word gekkkkkkkjesss

 319. horses zei:

  Hoi allemaal.
  Ik Heb mijn HTC al een jaar.
  Maar Ik Ben er nog steeds,
  Niet achter gekomen. Hoe je een
  Screenshot maakt.
  Ik heb ook al Op internet gekeken.
  Maar daar zeiden ze dat je
  Aan/uit knop in moest houden
  + de home knop
  Alleen dat helpt niet bij mij.
  Weet iemand iets anders?
  Alvast Bedankt!

 320. helpme zei:

  Hallo,

  ik heb een HTC legend en heb een internetbundel afgesloten. Maar nu wil ik mijn apn adres wijzigen naar die van mijn provider, maar als ik op het menu namen toegangspunten klik (om mijn apn in te stellen) krijg ik een zwart scherm waarin APN bovenaan in een klein balkje verschijnt. Wie kan mij helpen en wat kan ik doen om mijn apn adres te wijzigen, zodat ik gebruik kan maken van mijn data bundel,

  alvast bedankt

 321. Reg zei:

  Normaliter worden deze gegevens door de provider automatisch verzonden per sms wanneer je de simkaart aanmeld, maar ik begrijp van je dat je de provider al had en nu nadien een databundel heb afgesloten?

  Je moet de telefoon dus laten denken dat ie opnieuw wordt aangemeld; een optie is de simkaart in een andere telefoon (mag ook gewoon een gsm zijn) te stoppen; vervolgens aan te melden; desgewenst even een telefoontje plegen naar iemand. Dan de simkaart weer in je eigen htc legend stoppen en opnieuw de sim (laten) aanmelden.

  Nu krijg je automatisch de juiste intellingen voor internet via sms toegezonden en deze behoef je dan slechts uit te voeren. Klaar is helpse.

 322. Reg zei:

  @ Horses, zoek eens in play store naar ‘screenshot htc’, wellicht zit er wat bruikbaars bij.

 323. helpme zei:

  @Reg, bedankt voor de tip. Dit ga ik meteen uitvoeren! Maar de situatie ziet er als volgt uit:

  Ik heb een HTC Legend van Nederland en heb een nieuw bel/sms/data bundel aangevraagd bij een Belgische prover Mobile Vikings, omdat ik in België studeer. Nadat de simkaart is geactiveerd kan ik wel bellen/smsen maar de databundel werkt niet. Ik heb alle stappen uitgevoerd volgens de wizard van de provider (die zij adviseren) maar ik krijg nog steeds een zwart scherm bij de APN. Ik heb echter geen sms ontvangen van hun over de instellingen van internet, maar heb aangedrongen aan hun per email of zij dit wel willen doen. Dus ik hoop dat alles goed komt. En ik houd jullie op de hoogte.

  groeten,

 324. Reg zei:

  en je hebt de sim inderdaad in een ander toestel eerst geaktiveerd?

 325. Marion zei:

  Ik las ergens dat je het bestand Backup SMS eenvoudig op kan slaan bij je google account, maar hoe doe je dat? Ik wil nl al mijn smsjes van mijn mobiel halen, omdat het geheugen bijna vol is, maar ze wel nog graag kunnen lezen op mijn computer.

 326. Reg zei:

  We hebben een nieuw forum opgericht
  Het heet ForumAnrdoid punt nl
  Meld je aan en stel je vraag eens daar !!

 327. Marion zei:

  Bedankt, ga ik proberen.

 328. Reg zei:

  ForumAndroid puntje nl is een nieuw nederl forum voor alle android gebruikers met ditjes en datjes en weetjes. we zijn net opgestart en vragen een ieder zich te melden zodat we een mooi vraagbaak forum kunnen onderhouden.

Reageer